• Winst met een bittere nasmaak

  13 sep 2020
 • Eindelijk mocht het nieuwe sterrenensemble van Ilpendam zo goed als compleet aantreden om te oefenen tegen onze \"vrienden\" van ZOB. Voor velen van ons na jaren weer een officiële wedstrijd. We hebben er zin, maar voordat we beginnen blijken de beschikbare shirts niet met het huidige spelersmateriaal te zijn meegegroeid, maar uiteindelijk treden we aan in het Oranje.

  De kleur Oranje doet ons blijkbaar goed, want als jonge honden wordt er naar hartenlust gecombineerd alsof we al jaren samen spelen. Het echte Oranje is gewaarschuwd.

  Na 5 minuten besluiten we om achterover te gaan leunen en de counter te gaan hanteren, de conditie is nog niet op het punt waar het hoort te zijn...

  Maar al counterend slaan we genadeloos toe. Ino, man in vorm, zet zijn tegenstander steeds onder druk, die daar zo van in de war raakt, dat hij een dieptepass onder druk van Ino prompt in eigen goal kopt.

  Het gaat lange tijd gelijk op, ZOB voetballend wat beter, maar wij continu gevaarlijk via de lange bal. Toch wordt het gelijk, na een droge knal, waar onze Bart net geen antwoord op heeft.

  Vrolijk gaan we door en onze onvermoeibare Ino biedt Joey met een geweldige pass een niet te missen kans, en zo staan we weer voor, 2-1.

  Achterin loopt het lekker, met Tino, Joey en Michel. ZOB komt er niet voorbij en het blijft bij kansloze afstandsschoten, die Bart niet verrassen. Dennis, Dave, Ino, Arne en Johan wisselen om de beurt het middenveld en spitsposities af, en ZOB wordt er tureluurs van.

  De verdiende 3-1 valt ook nog, omdat Ino in zijn eentje de 3 verdedigers wegtrekt en het buitenkansje die Dave hierdoor aangeboden krijgt laat hij niet lopen, 3-1.

  We spelen de wedstrijd professioneel uit en Salvatore vindt het na een uur wel mooi en fluit af en zo is onze eerste overwinning een feit!

  Heel blij zijn we er niet mee, omdat Mark naar het zich laat aanzien met een ernstige knieblessure het veld moest verlaten. We wensen Mark heel veel sterkte en we hopen dat het mee valt, we duimen voor je!

  Na afloop sluiten we nog even gezellig af met de tegenstander. Vrijdag 25 september spelen we onze eerste competitiewedstrijden. We hebben er zin in.