• Waterlandse derby tussen SDOB en Ilpendam eindigt in 2-2

30 sep 2018

• Zeer teleurgesteld waren de Ilpendammers na afloop van de wedstrijd tegen SDOB die eindigde in een 2-2 gelijkspel. Ze voelden zich na afloop bekocht door de arbitrale dwalingen van scheidsrechter en assistent van SDOB.
    De eerste helft creëerden beide teams weinig doelrijpe kansen en werden de duels voornamelijk uitgevochten op het middenveld. Vlak voor de rust had Mike Postma de 0-1 op het bord kunnen zetten na een mooie combinatie met Jordy Blom. Echter de inzet werd goed tegen gehouden door doelman Griffioen van SDOB.

Ilpendam kwam in de 2e helft goed uit de kleedkamer vandaan en scoorden in de 48e minuut de 0-1 gemaakt door Mike Postma. Ilpendam speelden in een iets hoger tempo en benutte steeds beter de ruimte. In de 56e minuut werd Sem van Laarhoven rechts de ruimte ingestuurd die vanaf de achterlijn de bal perfect op het hoofd van Mike Postma neerlag. De bal ging via de onderkant lat het doel in. De Ilpendammers vierden het feestje al van de 0-2. Echter scheidsrechter en grensrechter keurden de goal af omdat deze niet over de lijn zou zijn geweest. Na afloop bevestigde de aanvoerder van SDOB dat de bal minstens 20 cm de lijn was gepasseerd. De scheidsrechter was allang de grip op de wedstrijd kwijt en compenseerde dat met het geven van gele kaarten. Uiteindelijk trok hij 9 kaarten in een faire wedstrijd. In de 80e minuut kreeg SDOB op 25 meter van het doel een vrije trap te nemen. Deze werd buiten bereik van de keeper van Ilpendam ingeschoten en was de stand 1-1.
    Beide teams probeerden nog de overwinning eruit te slepen in de resterende 10 minuten. SDOB leek hier in te gaan slagen. In de 93e minuut werd een bal hoog in de 16 meter gepompt waar de keeper van Ilpendam de bal niet onder controle kreeg en SDOB de 2-1 scoorden. In de 95e minuut kreeg Ilpendam een strafschop, die zij in de eerste helft werden onthouden bij een duidelijke handsbal en overtreding in het strafschopgebied. Jordy Blom schoot de strafschop in de aller laatste seconden van deze wedstrijd goed in en zette zo de eindstand op 2-2.

Voor Ilpendam en SDOB uiteindelijk 1 punt wat eigenlijk voelde als het verlies van 2 punten voor Ilpendam.