• Verdiende nederlaag JO10-1

  23 nov 2019
 • We spelen vandaag tegen Hercules Zaandam. Een schitterend complex en lekker dichtbij. Ook deze zaterdag blijft het droog en is het prima voetbalweer.

  We verwachten een pittige tegenstander. En dat klopt wel. Een hele leuke, goed voetballende ploeg. We missen ook nog eens onze verdedigers Khan en Kevin dus er staat ons een pittig ochtendje te wachten. Gelukkig is Roan overgekomen uit de 10-2 om ons uit de brand te helpen.

  We geven de jongens aan dat ze vanaf het begin gretig moeten zijn en bij balbezit goed vrij te lopen en bij balverlies heel kort te dekken.

  De adviezen worden helaas in de eerste helft niet opgevolgd. We zijn veel te slap, te lief en te naïef. Hercules heeft goede voetballers en die weten wel raad met dit slappe Ilpendam.  Al snel staan we dan ook met 2-0 achter. We zijn niet geconcentreerd genoeg, waardoor we uit een corner en een indribbel tegen 2 goals aanlopen.

  Hercules zet ons goed vast en is veel in beweging, precies wat wij missen vandaag, toch komen we via een schot van Daniël op 2-1. Voor de korte pauze komt Hercules verdiend op 3-1 na een mooie aanval over rechts.

  We geven nog wat tips en hopen dat het beter gaat, maar helaas. Er lukt niet veel aan onze kant, ballen worden blind naar voren gespeeld en we treuzelen bij indribbel en corners. Zo maken we het Hercules niet lastig vandaag.

  We gaan dan ook rusten met een 5-1 achterstand en dit is even wennen voor onze jongens.

  We spreken de jongens fel toe in de kleedkamer en we hopen dat ze het oppakken.

  Het gaat langzaam iets beter, maar we missen overtuiging en de echte wil om te winnen. Hercules scoort de 6-1 en zelfs de 7-1 na een mooie aanval. Af en toe doen we wat terug en ontstaan er kansen voor Ilpendam, want we kunnen wel voetballen. Een mooie, goede voetballende aanval wordt door Daniël verzilverd en hij maakt zelfs zijn 3e na een goed schot, 7-3. Even hebben we de hoop dat we er alsnog een wedstrijd van kunnen maken, maar weer een onachtzaamheidje zorgt voor nog een tegentreffer. 8-3.

  Het laatste kwart gaat het bij vlagen weer goed, enkele knappe aanvallen van Ilpendam zijde, maar we scoren maar een keer. Een goede combinatie van achteruit via het midden naar de vleugel en Daniël legt keurig terug op Tijmen, 8-4.

  Hier blijft het bij. Onze eerste nederlaag tegen een goede tegenstander. Dat kan gebeuren. We kijken naar de goede dingen en we gaan weer lekker trainen de week.

  Volgende week kunnen we ons thuis revancheren tegen OSV uit Amsterdam-Noord.

  Tot dan.