• Veerkracht wordt beloond met een punt.

11 sep 2021
  • De eerste wedstrijd van onze talenten van JO8-1 is een feit.Thuis tegen een sterke tegenstander werd er verdienstelijk,maar toch ook een tikje teleurgesteld 5-5 gespeeld.

De mannen,met invalkracht Joacin,begonnen zenuwachtig aan de wedstrijd ondanks dat de 1ste grote kans voor Ilpendam was. Jim schoot helaas tegen de paal.Niet veel later was daar de 0-1 en niet veel later de 0-2 en 0-3. Een teleurstelling was in de maak,maar het leek alsof ze na de 0-3 wakker werden geschud. De zenuwen verdwenen en ze lieten zien een leuke pot voetbal te kunnen spelen.

Tobias scoorde al vrij snel de 1-3,waarna IJburg en daarna toch nog 1-4 van maakte. Daarna waren alle zenuwbanen van de mannen afgespeeld en begon het te lopen. Odin scoorde voor rust nog de 2-4 en was het daarna tijd voor limonade.

Na de rust moesten ze nog even warm worden en werd het vrij snel 2-5 maar daarna werd het een eenrichtingsverkeer.Doelpunten konden dan ook niet uitblijven en het was aan de doelman van de tegenstander te danken dat Ilpendam niet de overwinning nog eruit sleepte.

5-5 was dan ook een uitslag die bij een eerste wedstrijd paste. Een zenuwachtig begin waar van alles fout ging tot mooi voetbal met mooie doelpunten en uitmuntend verdedigend werk. Op naar de volgende wedstrijd volgende week zaterdag 8:45 thuis tegen Volewijckers.

Hopelijk zijn dan de zenuwen dan vanaf het begin signaal al verdwenen en kunnen de mannen de eerste overwinning van dit seizoen boeken.