• Update vanuit het bestuur | Coronavirus en de nieuwe maatregelen vanaf 6 mei

  6 mei 2020
 • Beste leden,

  Het zijn zeer bijzondere tijden voor ons allemaal. Als bestuur proberen we er alles aan te doen om onze club op een goede manier door deze perioden te sturen, zodat we straks weer met elkaar kunnen genieten van een leuke pot voetbal en een gezellige 3e helft.

  Wat betekenen de nieuwe coronamaatregelen van het kabinet voor onze vereniging op dit moment? d.d. 06-05-2020

  • We zijn weer gestart met trainen: Zie voor meer informatie: Trainingen na 4 mei.
  • Testen voor jeugdtrainers is vanaf nu ook mogelijk. Lees voor meer info door op de website van de KNVB :https://www.knvb.nl/nieuws/assist-trainers/assist-trainers/59997/jeugdtrainers-kunnen-zich-laten-testen-op-coronavirus
  • Vanaf 11 mei mogen ook alle spelers van 18 jaar en ouder weer gaan trainen op 1,5 meter. We gaan als bestuur met alle teams in overleg om hieraan invulling te gaan geven. 
  • We krijgen steun van de overheid door 3 maanden kwijtschelden van de huur en € 4000,- ondersteuning. Later krijgen we nog info over een aanvullende steun van € 2500,- Al met al goede ontwikkelingen om onze club door deze moeilijke tijd te helpen. 

  Wat zijn verder de gevolgen;

  • Ons jeugdtoernooi gaat dit jaar niet door
  • Het sixentoernooi gaat dit jaar ook niet door
  • De kantine blijft voorlopig gesloten als mede de kleedkamers.
  • De start van de competitie zal niet eerder zijn dan 1 september.
  • We denken na over de start van het seizoen en de mogelijke gevolgen die er kunnen zijn als de maatregelen langer worden doorgezet. We houden alle optie's open en zullen tzt passende maatregelen nemen waar nodig.
  • De duurzaamheidsverbouwing is stop gezet tot minimaal 1 september. In augustus bekijken we of een vervolg in 2020 nog een optie is of dat we gaan kijken naar 2021. Gelukkig hebebn we wel al het dubbele glas en de wand isolatie gerealiseerd. Het dak zal dus even moeten wachten, helaas. 
  • We hebben veld C gemaakt op het tussenveld / oude trainingsveld. Hierdoor hebben we meer ruimte om te trainen op 1,5 meter en kunnen we trainen op gras. 

   

  De toekomst;

  We zijn naast het crisisbeheersing ook actief met het sportieve beleid en de invulling van de posities voor volgend jaar. Naast de nieuwe hoofdtrainer Johnny Merks, hebben we inmiddels ook Ron Barteling vastgelegd om onze jeugd afdeling te gaan versterken.

  Daarnaast kunnen met blijdschap mededelen dat Peter Kool is aangesteld als trainer/coach voor de Dames 1. Hiermee willen we het niveau van onze dames afdeling verder verhogen en investeren in de toekomst.

  Ook in de samenstelling van de selectie mannen en vrouwen zijn er een aantal mooie ontwikkelingen en zien we de jeugd afdeling groeien! 

  Kortom, het is niet alleen maar crisis, we kijken ook alvast vooruit. Al weten we nog niet hoever we precies moeten kijken. 

  We houden jullie op de hoogte.

  Met sportieve groet, blijf gezond en doe voorzichtig. 
  Het bestuur van SV-Ilpendam.

  ps; Onze zonnepanelen doen het goed en leveren hun bijdragen in het besparen van zoveel mogelijk energie!

   

  Meer informatie:

  De Rijksoverheid heeft een pagina veel gestelde vragen over sport en het Coronavirus:
  https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/openbaar-en-dagelijks-leven/sport

  Ook het NOC*NSF heeft zo een pagina Coronavirus en sport: veel gestelde vragen:
  https://nocnsf.nl/wat-doet-nocnsf/sport-en-maatschappij/coronavirus-en-sport-veelgestelde-vragen