• sv Ilpendam zat.2 wint ook haar 3e wedstrijd, nu van fc Zaandam 2

  9 okt 2020
 • Het was een vreemde middag op het complex in Ilpendam. Daar waar het normaal gesproken een komen en gaan is van spelers en toeschouwers waren het vandaag alleen de spelers die het complex mochten bezoeken. Geen toeschouwers rondom de veldenen de kantine bleef dicht, dit volgens de nieuwe corona regels. Vandaag was de tegenstander fc Zaandam 2. Volgens enkele andere tegenstanders behorende zij bij de sterkere teams in deze competitie. We begonnen wederom goed aan de wedstrijd, waarbij de bezoekers que veld spel iets beter waren. Het was toch sv Ilpendam die in de 10e minuut uit een prachtige hoekschop de 1-0 scoorde. Melle reageerde zeer attent op een afgeslagen bal en kopte de 1-0 in.
  Daarna golfde het spel op en neer, snel en attractief. Ilpendam had wel de beste kansen, maar tot de rust bleef het 1-0. In de 2e helft mochten onze jongens de aftrap nemen. fc Zaandam stond met een flink aantal spelers al voorin om gelijk de bal te willen veroveren.
  De bal werd achteruit gespeeld naar Branko en hij zag Stefano gelijk naar voren sprinten. Zijn bal kwam precies voorin voor de voeten van Stefano, die gaf hard en strak voor en kon door ons ingeschoten worden , maar een verdediger liep er zelf ook hard tegenaan en de bal ging over zijn eigen keeper heen. Na de aftrap lag de bal dus na 30 seconden in het doel.
  2-0. Wat een weelde.
  Wederom een 2e helft waarbij iedereen genoot van de wedstrijd. Spanning, goed voetbal en kansen.
  Jammer dat juist nu, waarbij normaal gesproken veel supporters aanwezig zijn, er niet bij waren om dit te aanschouwen.
  Eind stand bleef 2-0. Wederom de nul gehouden en dat is heel knap en verassend.
  9 punten uit 3 wedstrijden.
  Volgende week uit tegen het sterke Jong Holland 2. Vorig jaar stonden zij op de nominatie om te promoveren naar de 1e klasse en ook nu staan zij met 6 uit 2 er heel goed voor. Met een doelsaldo van 18 voor en 1 tegen.
  Dat wordt dus een zware dobber voor onze jonge mannen.

  Op naar volgende week zat.10 oktober uit om12.45 uur tegen Jong Holland 2 in Alkmaar.