• sv Ilpendam zat. 2 wint ook haar 2e wedstrijd en houdt wederom de nul.

  1 okt 2020
 • Zaterdag 26 sept. stond de altijd beladen derby op het programma nu uit tegen EVC 2 uit Edam. In de afgelopen 2 seizoen waren dat wedstrijden zowel uit als thuis met veel spektakel. Na de terechte winst vorige week tegen VVC 2 uit Nieuw Vennep waren we gewaarschuwd, simpelweg omdat de tegenstander EVC heet.
  Ondanks enkele geblesseerden stond er vandaag weer een gemotiveerde ploeg. Vanaf de aftrap lieten onze jonge mannen zien dat zij vandaag een goed resultaat wilde halen. Wederom bij vlagen goed combinerend en fel Ilpendam had in het begin het betere van het spel. Het was toch EVC, met hun bekende spelletje, 2 spitsen en lange bal naar voren wat een beetje gevaar opleverde. Rick stond in ons doel en hield vandaag de nul samen met wederom een sterke achterhoede. En ook op het middenveld waren wij scherp in de duels en voorin maken wij regelmatig het verschil. Ook vandaag weer. Ondanks enkele 100% kansen die wij misten was het toch uit een prachtige aanval waarbij Vincent de 0-1 scoorde in de 1e helft.
  In de 2e helft had EVC geen enkele kans op ons doel. Beide partijen probeerde te blijven voetballen wat daardoor een aantrekkelijk duel opleverde. Eindstand een terechte 0-1 het bleef spannend tot de laatste minuut. Enige minpunt was dat wij geen afstand namen gezien de vele kansen voor sv Ilpendam. Hierdoor geloofde EVC nog altijd in een gelijkspel of zelfs een overwinning.
  2 wedstrijden en 6 punten en geen tegendoelpunten. Een mooi begin, maar denk eraan: de competitie is nog erg lang. Blessures gaan nu meespelen, wat betekent dat er gepuzzeld moet worden voor enkele posities in het veld. Echter aan jullie inzet is niets op aan te merken. Als 1 team wordt er gestreden.
  Volgende week wacht ons een zeer lastige tegenstander t.w. fc Zaandam 2. Gezien de resultaten tegen hun (2x verlies) in de afgelopen seizoenen zullen wij aan de bak moeten. fc Zaandam heeft hoge verwachtingen binnen hun selectie uitgesproken voor dit seizoen. Dus wij kunnen aan de bak. Denk eraan:
  Wij beginnen gewoon weer op nul!!!

  Succes a.s. zaterdag thuis om 14.00 uur in Ilpendam.