• sv Ilpendam zat.2 wint eerste competitiewedstrijd na promotie naar de 2e klasse.

  19 sep 2020
 • Na enkele goede bekerwedstrijden tegen 2 tegenstanders uit de 1e klasse en 1 uit de 2e klasse, was het vandaag eindelijk zover. De eerste thuis wedstrijd tegen VVC fc uit Nieuw Vennep.
  Hoe zouden onze jonge mannen het houden in deze sterke 2e klasse. Het zonnetje scheen en het publiek ging er eens goed voor zitten.
  Mede onder toeziende ogen van de voltallige zat.3 mannen, die hun eerste competitie wedstrijd in winst 2-1 hadden afgesloten, was de sfeer langs de lijn dan ook zeer gezellig.
  Onder leiding van de prima fluitende jonge scheidsrechter Bos begon sv Ilpendam fel en scherp aan de wedstrijd. Vanaf de eerste minuut waren onze jongens beter aan de bal, beter in het samenspel en kregen ook meer kansen. Ook VVC wilde voetballen en in een hoog tempo van beide teams, was het aantrekkelijk om naar te kijken.
  Halverwege de eerste helft kwam de bal voor het doel van VVC en nadat veel spelers probeerde de bal weg te schieten, kwam de bal voor de voeten van een speler van Ilpendam en via via rolde de bal in het doel. De vreugde was enorm, 1-0 voor sv Ilpendam. Tot dat moment hadden de gasten nog geen enkele doelkans gehad. Hun veldspel was zeer verzorgd, maar kwamen niet door onze sterke verdediging heen.
  Ruststand 1-0. In de 2e helft was het wederom sv Ilpendam wat het betere van het spel had. Het spel bleef op en neer gaan. Het bleef aantrekkelijk om naar te kijken naar deze 2 zeer sportieve ploegen.
  En dan rond de 78e minuut een aanval uit het boekje waar Vincent wel raad mee wist.
  2-0. De klok tikte door richting de 90e minuut. Het fluitje van de scheidsrechter gaf de bevrijding. Ontlading was dan ook groot.
  Een fantastisch begin, wat niemand had verwacht maar had gehoopt. De kop is eraf.
  De eerste punten in de pocket. Volgende week gaan wij naar Edam tegen EVC 2.
  Benieuwd of deze lijn vastgehouden kan worden.

  Gefeliciteerd mannen. En jullie biertje smaakte na afloop extra lekker!