• sv Ilpendam verliest laatste bekerwedstrijd.

15 sep 2020
  • Met een overwinning en een gelijkspel op zak, telde voor Ilpendam dit weekend alleen de winst tegen Geuzenmiddenmeer.
    Met een veel belovende start kwam Ilpendam al snel op 1-0 voorsprong. In de 5e minuut stuurde Rony Volmer Sem van Laarhoven goed de diepte in. Met een prima voorzet was het voor Jordi Blom eenvoudig om de bal binnen te tikken. Lang genieten van de voorsprong kon Ilpendam niet, want een te kort gespeelde bal vanuit het middenveld stelde de nummer 7 in de gelegenheid om gemakkelijk de bal langs Stan Bakker te plaatsen. In het vervolg van de eerste helft speelde Ilpendam zeer matig en hielp Geuzenmiddenmeer met vooral persoonlijke fouten aan een ruime voorsprong. De 1-2 viel na een onjuist ingeschatte voorzet die werd binnengewerkt door de nummer 14, gevolgd door een onjuist uitgevoerde buitenspelval die door de nummer 10 van Geuzenmiddenmeer werd afgestraft. Toch wist Ilpendam de aansluitingstreffer te maken in de 38e minuut waarbij Mike Postma na een goede actie Blom in staat stelde de 2-3 te scoren.
    Lang stond de 2-3 echter niet op het scorebord, want nog voor de rust tilde de nummer 7 de stand weer na twee doelpunten verschil.
    Na rust had Ilpendam de wedstrijd meer onder controle en wist de tegenstander ook meer onder druk te zetten. Binnen tien minuten had Ilpendam de aansluitingstreffer te pakken. Na het goed veroveren van de bal door Blom, was het Postma die de bal beheerst binnen kon schieten. Ilpendam drong wel aan en gaf weinig kansen meer weg achterin. Met een aantal wissels en omzettingen probeerde Ilpendam nog aan te zetten, maar verder dan een paar redelijke kansen kwam het niet. Helaas voor Ilpendam werd nog wel een doelpunt afgekeurd wegens vermeend buitenspel, maar daar waren de meningen uiteraard over verdeeld.
    Door het verlies ligt Ilpendam uit het bekertoernooi en kan de focus direct volledig op de competitie. Volgende week de eerste wedstrijd tegen SV Beemster uit.