• sv Ilpendam nog in de race voor behalen volgende ronde knvb beker

7 sep 2020
  • Na de prima zege vorige week uit tegen 5e klasser de Germaan/Eland (2-9 winst) traden de mannen van trainer coach Johnny Merks dit weekend aan tegen HDS uit Leersum, ook een 3e klasser. Het 1e deel van de wedstrijd was leuk om te zien. sv Ilpendam had iets beter veldspel, waarbij er 2 grote kansen onbenut bleven. De gasten uit Leersum begonnen verdedigend, maar uit enkele snelle counters kregen ook zij enkele kansen. Halverwege de 1e helft werd er balverlies geleden op eigen helft en daar profiteerde de gasten van. Een sliding op de bal werd gezien als tackel door de scheidsrechter en resulteerde in een strafschop. Deze werd feilloos benut.
    Rust 0-1 weliswaar tegen de verhouding in, maar de stand stond er wel. In de 2e helft kwamen er enkele omzettingen bij sv Ilpendam en de druk werd opgevoerd. Uit één van de vele kansen werd er gescoord door onze mannen 1-1. Dit was gezien het spelbeeld terecht en er zat zelfs nog meer in. Na het laatste fluitsignaal v.d. prima leidende scheidsrechter waren er toch nog enkele blije gezichten te zien.
    Dit betekent dat na 2 wedstrijden sv Ilpendam nu op 4 punten staat en Geuzen Middenmeer uit Amsterdam nu op 6 punten. Volgende week zondag 13 september staat er weer een thuiswedstrijd op het programma tegen concurrent Geuzen Middenmeer. Onze mannen zijn alleen gebaad bij een overwinning om door te gaan in de beker. Een spannend affiche dus.
    Volgende week dus het spannende slot van deze 1e beker ronde.