• sv Ilpendam 1 wint verdient op een zonnige dag met 3-0 haar eerste bekerwedstrijd.

6 sep 2021
  • De hoofdtrainer Johnny Merks had er zin in. De eerste bekerconfrontatie stond op het punt te beginnen. De stoeltjes langs de dug-out waren neergezet en onze pupil van de week Roan Schram mocht samen met aanvoerder Jordy Blom de aftrap nemen. Roan slalomde langs de spelers van fc Ankaraspor heen en schoot hard op de keeper. Hij kon de bal niet vasthouden waardoor de bal in het doel rolde. De toon was gezet.
    Tijdens de voorbereiding had de trainer alle spelers kunnen inzetten, om zo iedereen speelminuten te laten maken. De komende 3 weken worden de puntjes op de i gezet.
    De opstelling was als volgt:
    Stan Bakker, Sem van Laarhoven, Jesse Huygens, Thimo Coenderman, Ismael Faiz, Zenno Cramer, Rony Volmer, Jessin Hollander, Nick Peereboom, Derek Veenstra, Jordy Blom.
    Wissels: Rishi Kjensberg, Boy Vrolijk, Bas Komen, Bas Grootes, Jeffrey Elout, Eelco v.d.Meij.

De opening was duidelijk voor sv Ilpendam. Verzorgde opbouw en samenspel. Bewegende spelers en meer balbezit dan de bezoekers. In het eerste halfuur waren er goede mogelijkheden om de score te openen, echter het vizier stond nog niet scherp genoeg. In deze sportieve wedstrijd liet fc Ankaraspor zien over enkele goede technische spelers te bezitten. Het was te danken aan een foutje van de keeper van de bezoekers dat Jordy de 1-0 kon aantekenen. Ruststand 1-0. In de 2e helft ging sv Ilpendam op jacht naar de 2-0. Conditioneel waren wij verder dan de bezoekers en kregen nog enkele kansjes, maar het wachten was op de bevrijdende 2e treffer. Na een minuut of 60 bracht de trainer de 1e wissel in en daarna werden de overige 4 wissels ingebracht. In de laatste 10 minuten brachten Bas Komen en Jordy Blom de stand op 3-0. Een verdiende overwinning en weer een stapje verder. Volgende week gaan wij naar het voor ons onbekende Amsvorde toe (Amersfoort) Zij hadden hun eerste bekerwedstrijd uit gewonnen van DRC Durgerdam met 1-3. De winnaar van volgende week doet dan hele goede zaken en komt op 6 punten.
    Na afloop was het nog erg gezellig zowel met de selectie van sv Ilpendam als de selectie van fc Ankaraspor. Onder het genot van een hapje, drankje en het zonnetje, was het een zeer geslaagde 1e wedstrijd dag na bijna 10 maanden geen officiƫle wedstrijd. Dit smaakt naar meer.