• Soepele overwinning bij Zeeburgia

22 sep 2019
  • De wedstrijd uit tegen Zeeburgia JO10-4 staat op het programma. Het goede verloop van vorige wedstrijden gaven de verwachting dat ook Zeeburgia te kloppen viel. Maar ja…, een bloedfanatiek Zeeburgia uit, is altijd lastig!

Voor de wedstrijd, een korte teambespreking; vooral om onze jongens mentaal even af te stemmen om wat zou komen. Rust in het hoofd, niet laten afleiden zodat alle concentratie op het voetballen was gericht. Doel: zelfstandig voetballen.

SV Ilpendam begon goed en was alert aan het voetballen vanaf de eerste seconde. Onze tegenstander werd luid gecoached vanaf de kant én door de scheids. Achterin liepen Tim en Khan de gaatjes dicht en konden vaak weer opbouwen naar Leon of Kevin. Na een tijdje was het offensiefje van Zeeburgia over toen wij de 0-1 maakten. Een fijne voorzet van Daniël van links op Finn; en die schoot de bal er droog in.

Rustig ging SV Ilpendam verder met hun spel. Weer een assist van Daniël en Thijmen bracht de 0-2 op de borden. Zeeburgia deed gevaarlijke uitvallen maar Khan en Tim stonden vaak in hun weg en anders was er altijd nog Bram die een heerlijke wedstrijd keepte. Nee, Zeeburgia kwam er achter dat de verdediging van Ilpendam nauwelijks te passeren was.
    Voorin werd goed op de bal gejaagd en zo maakte Daniël de 0-3 en 0-4 door eerst fel de bal af te pakken en daarna een intrap van de keeper te onderscheppen.

Rust.

Iedereen wilde goed de bal rondspelen en op het veld werd onderling ook goed gepraat. Er stond echt een team. En de jongens regelden veel zelf.

In de 2e helft viel onverwacht de 1-4. Waarop de coach van de tegenstander met dubbel volume de boel weer opzweepte. Het is nog niet gedaan; dacht hij.
    Kevin dacht er anders over. Hij soleerde binnendoor, wurmde zich door de verdediging en schoot heel snel de 1-5 erin.
    Nu was het wel gedaan en vielen de goals snel.
    Finn haalde uit voor de 1-6.
    De 1-7 viel na een verre uittrap van Bram op Finn, die in een vinnig duel de bal controleerde en erin knalde.
    Tijmen nam een corner van links, strak in de voeten van Daniël, die schoot de 1-8 binnen.
    Tijmen veroverde veel ballen op rechts, Leon Tim, Khan en Kevin bleven de duels winnen en de bal rondspelen. De voorste mannen werden daardoor veel aangespeeld. Dit kon wel een grote inwinning worden zo.
    Leon tikte rustig de negende binnen na een prachtige tikkie-takka aanval die hijzelf opzette met Daniël.
    1-10 werd het door Khan met een mooi schot.
    Na weer een mooi opgezette aanval ging de bal van voet-tot voet tussen Tim, Leon en ten slotte Kevin die de 1-11 aantekende.
    Na een schot van Kevin was Daniël er als de kippen bij om de bal in het net te werken; 1-12.

Tussendoor was Daniël vanachter onderuitgehaald terwijl hij alleen op de keeper afging; in ogen van de scheids was er sprake van voordeel (?). Van Zeeburgia ging ook een speler alleen op Bram af. Daniël zette de turbo erop en met een perfecte sliding tikte hij de bal voor de voeten weg. De scheids zag hierin desondanks een penalty en zo werd het 2-12.

Bram was zo verontwaardigd dat hij na afloop bijna alle penalty’s eruit hield. Ook in de wedstrijd was hij goed alert bij uitvallen van Zeeburgia en hield enkele lastige ballen prima tegen. Hij stond dus lekker betrouwbaar te keepen en is de speler van de week.

Conclusie: Het was een leuke wedstrijd waarin iedereen oog had voor een vrije man, en met mooi rondspelen en passes de tegenstander dikwijls werd uitgespeeld. En.... de jongens veel zelf regelden op het veld.