• Samenvatting 1e competitieronde

11 okt 2021
  • 1e competitieronde

… met een prachtige 4-6 uitoverwinning in Volendam werd de eerste competitieronde afgesloten.
    In deze laatste wedstrijd kwam het beste voetbal in het team naar boven. Ilpendam JO12-1 streed, zoals altijd, met veel inzet en doorzettingsvermogen, dit zorgde voor veel gewonnen duels en veel veroverde ballen. In deze wedstrijd kwamen ook het betere positiespel en de passing bovendrijven. Gevolg? Meer snelheid in het aanvalsspel, veel meer doelkansen en een verdiende 4-6 zege op Volendam.

Zo is er een prachtige reeks neergezet die begon 1 september met de gewonnen oefenwedstrijd op Purmersteijn JO12-1: Wat was die spannend; 3-2, op karakter werd de overwinning binnen gesleept. Met een goed gevoel kon de 1e klasse competitie worden begonnen...

De eerste competitiematch was bij ZOB. Met 3-8 was dat een duidelijke overwinning en was een visitekaartje afgegeven; Ilpendam bleek een taai en hardwerkend collectief.

De volgende tegenstander; de Volewijckers kwamen op bezoek. Keihard werd er gewerkt door het team, veel strijd en energie maar verbeterpunten werden in deze wedstrijd ook helder (niet alleen hard werken maar ook slim spelen). Een wedstrijd die beide teams hadden kunnen winnen (Volewijckers met goed verzorgd voetbal, Ilpendam op basis van inzet). Het eindigde in 2-2.

De weken erna is er getraind op passing en positiespel. De jongens werken er hard aan, de eerste weken kwam het er echter nog niet uit. Maar de inzet en het doorzettingsvermogen (toch de basis van voetbal) waren super! Het Spelplezier bleef er in de wedstrijden vanaf spatten.

FC Purmerend JO12-2 Was de volgende tegenstander. Het werd een billenknijper. Wat een energie werd er door Ilpendam ingestoken! Maar net zo snel als de bal veroverd was werd die in de haast om naar voren te spelen ook weer ingeleverd. Een rommelige en spannende wedstrijd werd het. Uiteindelijk brachten de voetbalkwaliteiten van Ilpendam toch de overwinning 2-1 door een individuele actie.

Daarna gingen we in Amsterdam bij OSV op bezoek. Dat bleek een makkie, 2-12 werd het. De spitsen konden naar hartenlust koelbloedig de trekker blijven overhalen waardoor de score hoog uitviel.

Het programma ging verder met een spannende, rommelige wedstrijd tegen Wherevogels JO12-1. Een streekderby die een extra dementie aan de wedstrijd gaf. Veel energie en strijd werd door de jongens van Ilpendam geboden. Echter, de koelbloedigheid om het koppie te gebruiken, vrij te lopen en meer te passen, werd in dit intensieve treffen weer vergeten. Dus zagen we heel veel duels, spannende situaties voor de goals, strafschoppen voor beide partijen; boeiend en leuk om te zien. Naast de positieve steun van de vaste supporters/ouders bleven steeds meer toeschouwers plakken langs de kant, die zagen dat het lang 1-0 bleef. Voor ogen van velen viel uiteindelijk de 2-0 en 3-0 laat in de wedstrijd en was weer een overwinning binnengesleept die uitbundig door de jongens werd gevierd. Groot applaus en waardering was er van het flink aangezwollen, uitstekend vermaakte publiek.

De laatste wedstrijd was dus in Volendam, en daar vielen veel dingen op hun plek. Volendam, thuis ongenaakbaar en veel scorend, werd door Ilpendam doeltreffend bestreden en met 4-6 verslagen met goed voetbal (hard werken én slim spelen) in het grootste deel van de wedstrijd.
    De inzet en ervaring van de spelers van de wedstrijden en trainingen kwam er in nu eens helemaal uit.

In de competitie is Ilpendam ongeslagen gebleven en als 2e geëindigd achter IVV.
    (Uitgerekend de wedstrijd tegen de nr 1, IVV, was niet in het programma opgenomen.)
    Goed gedaan jochies!