• Regiocup jeugd en versoepeling Senioren

28 mei 2021
  • Nieuws vanuit de KNVB

De aangekondigde versoepelingen betekenen dat we op zaterdag 5 juni kunnen starten met de KNVB Regiocup voor jeugdvoetballers! We zijn er heel blij mee dat het eindelijk weer mag: het spelen van echte wedstrijden tegen gelijkwaardige teams van andere verenigingen. En dat is natuurlijk waar voetballers het meeste plezier aan beleven!

De KNVB Regiocup wordt gespeeld in de volgende speelweekenden:

• 5/6 juni
    • 12/13 juni
    • 19/20 juni
    • 26/27 juni.

Maandag 31 mei aan het einde van de dag publiceren we het programma in Sportlink en de Voetbal.nl-app.

Helaas gelden de versoepelingen rondom het spelen van wedstrijden alleen voor jeugdteams tot en met de O18 (formeel hanteert de Rijksoverheid t/m 17 jaar), wat inhoudt dat de Regiocup niet door kan gaan voor de O19 en O23-teams.

Op www.knvb.nl/regiocup staat een overzicht van de meest gestelde vragen over de KNVB Regiocup.

Verdere versoeplingen:

• Trainingen en wedstrijden senioren

Tweede mooie versoepeling is dat senioren met ingang van 5 juni weer volledig mogen trainen en onderlinge trainingswedstrijdjes mogen spelen bij de eigen vereniging. Dit allemaal zonder beperkingen in groepsgrootte en zonder dat er onderling 1,5 meter afstand gehouden hoeft te worden. Helaas mogen senioren nog geen wedstrijden spelen tegen teams van andere verenigingen.

• Opening kantines en terrassen

Kantines (en terrassen) zijn gelijkgetrokken met de reguliere horeca en mogen dus open onder dezelfde voorwaarden als die er voor de horeca geformuleerd zijn.
    Kleedkamers en/of douchegelegenheid mogen open

Met de verruimde maatregelen is ook bekend geworden dat de kleedkamers en douches weer mogen worden gebruikt. Uiteraard nog wel met de basismaatregelen in acht nemend, denk bijvoorbeeld aan de anderhalve meter afstand.

Dit weekend zetten we alles op een rijtje en we gaan zsm aan alle leiders communiceren hoe we de RegioCup verder gaan invullen.

het Bestuur van SV-Ilpendam.

---------------

Doe mee met het Club van 100 Zomervoetbal toernooi op 20 juni !!

-----------