• Mike Postma leidt Ilpendam langs Oosthuizen

14 okt 2018
  • Ilpendam heeft de eerste overwinning te pakken. In het uitduel won Ilpendam door een hattrick van Mike Postma met 1-3 van Oosthuizen.
    De wedstrijd was net gestart door scheidsrechter B. Ari en kon al direct naar de stip wijzen. Jordy Blom werd in de 3e minuut al aangetikt in het strafschop gebied door Dave Overmars van Oosthuizen. Mike Postma nam plaats achter de bal en liet doelman Douwe de Wal kansloos. Ilpendam zakte ver terug en liet na om afstand te nemen van Oosthuizen. Trainer Remco Sint eiste vandaag de 3 punten van zijn ploeg; "als het met goed voetbal niet wil lukken dan maar met minder, als wij de 3 punten vandaag maar meenemen". Mike Postma schoot na een kwartier spelen nog de bal buiten bereik van keeper de Wal op de lat. Verder creëerden beide ploegen weinig doelrijpe kansen en was het erg rommelig.

Remco Sint was duidelijk niet tevreden en bracht na de rust direct Sem van Laarhoven en Mano Oosterbaan in. Het bracht nog niet het gewenste resultaat. Oosthuizen was hoofdzakelijk gevaarlijk met de hoge ballen in het strafschop gebied waar veel dreiging uit kwam. In de 57"minuut kreeg Oosthuizen halverwege de helft van Ilpendam een vrije trap te nemen. Deze werd hoog ingebracht en op fraaie wijze ingekopt door Huub Degeling. Lang kon Oosthuizen niet genieten van deze gelijkmaker. Twee minuten later zette Mike Postma Ilpendam alweer op een 1-2 voorsprong door een mooi doorgetikte bal van Mano Oosterbaan. Oosthuizen bracht nog twee nieuwe spelers in om de gelijkmaker te forceren. Ilpendam kreeg steeds meer ruimte. Sabeur wist wel raad met deze ruimte en slalomde in blessuretijd met de bal richting de achterlijn en gaf de bal op fraaie wijze op het hoofd van Mike Postma en scoorde zijn 3e doelpunt deze middag en bezorgde daarmee de eerste overwinning voor Ilpendam.

Remco Sint was vandaag niet tevreden over het getoonde spel maar wel met de punten. Daar gingen we vandaag voor. Hierin zijn we geslaagd en dat was het doel voor vandaag.