• JO9-2 neemt met overwinning afscheid van 3e klasse

  13 okt 2018
 • Wedstrijdverslag Zaandijk JO9-1 - SV Ilpendam JO9-2

  We spelen vandaag onze laatste wedstrijd in de 3e klasse.
  Ons verzoek om herindeling is gehonoreerd en vanaf volgende week spelen we een klasse hoger.

  Vandaag echter onze laatste wedstrijd in de huidige poule tegen Zaandijk JO9-1.

  Het wordt een leuke, sportieve wedstrijd met een terechte winnaar, maar echt heel makkelijk is het niet vandaag... Of het onderschatting is van onze kant of overschatting door Zaandijk weten we niet, maar Zaandijk komt terecht op een 1-0 voorsprong door een fraai schot. Dit is onze eerste achterstand in weken en de jongens lijken even van slag. Ze willen wel, maar het lukt niet echt...

  Vlak na de 10 minuten pauze, waarin we de jongens duidelijk maken dat het vandaag geen cadeautje zal worden, is het Bram die met zijn specialiteit, een verre uittrap, Finn weet te bereiken. Finn neemt vanuit de draai de bal ineens uit de lucht en scoort de verdiende gelijkmaker. Een fraaie treffer.

  Dan gaat het even heel snel. Met goed voetbal en veel inzet staan we voor rust met 1-3 voor.
  Na een heerlijk een-tweetje met Finn, scoort Leon de de 1-2 en de 1-3 van Jeffrey is een plaatje. Finn opent mooi op Kevin en Kevin biedt Jeffrey een niet te missen kans,
  1-3.

  Dit is de ruststand. Iedereen speelt weer op zijn kunnen, en met fraaie acties van Tim, Jens en Kevin weet Zaandijk zich geen raad.

  Finn maakt na een goede combinatie met Leon de 1-4 en dezelfde tandem zorgt voor de 1-5, nu gemaakt door Leon.

  We kunnen er meer maken, maar enkele ballen lijken net niet helemaal over de lijn en paal en lat voorkomen een hogere voorsprong.

  Tim biedt Leon de 1-6 op een presenteerblaadje, een prachtige actie en dito voorzet wordt door Leon binnengewerkt.

  Zaandijk scoort uit een corner met een fraaie pegel de terechte 2-6, we laten veel ruimte achterin en daar profiteren ze prima van.

  Uiteindelijk een mooie winstpartij, die misschien iets hoger had kunnen uitvallen, maar daar doen we het hardwerkende Zaandijk ook tekort mee. Een terechte uitslag dus.

  De penalty's willen niet echt lukken vandaag, beide partijen scoren er maar eentje...

  Finn is vandaag de terechte speler van de week, goede beslissende acties en mooie goals gemaakt.

  Volgende week spelen we voor de beker uit tegen SDOB JO9-1 om 08:45 uur. Een ploeg die we ook in onze nieuwe poule tegen zullen komen. Het zal zwaar worden, maar we hebben er veel zin in.

  Tot dan.