• JO9-2 krijgt te weinig tegen kampioen

  19 mei 2019
 • Wedstrijdverslag SV De Valken JO9-1 - SV Ilpendam JO9-2

  Vandaag (zaterdag 18 mei) treden we aan tegen de lastige opponent, namelijk De Valken JO9-1.

  Van horen zeggen een zeer lastige tegenstander en dat klopt ook wel.

  De koperen ploert doet aardig haar best deze ochtend, maar het duidelijk even wennen voor onze boys om op echt gras te spelen... Dat is behoorlijk lang geleden.

  En dat is de eerste 10 minuten ook duidelijk te merken. Slechte passes en ballen die anders stuiteren dan op het kunstgras, zorgen voor een snelle 2-0 achterstand. De 1-0 is een intikker na slap ingrijpen van onze kant en de 2-0 valt na een mooie aanval over rechts.

  De Valken is een leuke, goede ploeg. Goede voetballers en lekker veel strijd.

  Maar na de korte pauze gaat het lopen aan de zijde van Ilpendam. Ballen worden lekker strak ingespeeld en de duels worden veel feller aangegaan. We dringen De Valken terug en krijgen kansen, maar er gaat er slechts eentje in. Leon laat op rechts zijn tegenstander weer eens zijn hielen zien en geeft hoog voor. De bal schampt de lat en stuitert op. Het is Finn die in wil koppen maar hierbij de paal raakt in plaats van de bal, maar alsnog weet hij de bal binnen te tikken, 2-1.

  We blijven goed spelen, maar dat doet De Valken ook. Het is een genot om naar de wedstrijd te kijken.

  2-1 is de ruststand en de 2e helft gaan we door waar we gebleven waren. Goed voetbal en felle duels uitvechten.

  Beide ploegen krijgen kansen, maar De Valken is wat gelukkiger. Bram krijgt een schot net niet lekker onder controle en de 3-1 staat op het bord in plaats van de 2-2.

  Met nog 10 minuten te gaan nemen we wat meer risico en krijgen we echt goede kansen. We maken dan ook een prachtig doelpunt.

  Bram geeft de bal mee aan Tim en hij speelt Finn aan. Tim loopt goed door en Finn geeft op zijn beurt de bal weer goed mee aan Tim. Hij schudt zijn tegensander van zich af en scoort beheerst, 3-2! Een doelpunt uit het boekje ;-)

  Meer kansen worden door ons helaas niet benut en uiteindelijk maakt De Valken op gelukkige wijze nog 4-2 en
  5-2 en kronen zij zich tot kampioen.

  Met een beetje meer geluk hadden we er een gelijkspel uit gehaald, maar we hebben een geweldige wedstrijd gespeeld vandaag.

  Bram is licht geblesseerd geraakt en Kevin vervangt hem bij de penaltyserie. Deze wordt door Ilpendam gewonnen, omdat Kevin er NUL door laat gaan, klasse man!

  Jens ontvangt de speler van de week beker, Vandaag de stille kracht, goed geluisterd en goed zijn taak uitgevoerd tegen een zware tegenstander.

  Nog 2 wedstrijden te gaan en de balans staat op 4 nederlagen en 4 overwinningen.

  We zijn trots op jullie jongens!

  Op naar Zuidoostbeemster, ZOB JO9-1 volgende week om 10:00 uur.

  Tot dan.