• JO11-1 speelt gelijk tegen koploper

  20 sep 2020
 • Onze tweede thuiswedstrijd spelen we tegen koploper OSV JO11-1.
  2 ruime overwinningen heeft ze naar de koppositie gebracht en vorig jaar hebben we verloren dus er wacht ons een pittige ochtend.

  Beide teams beginnen wat nerveus. Thijmen is nog steeds niet hersteld van zijn vervelende voetblessure dus neemt Khan zijn positie voorin over.

  En Khan doet dat prima, want hij zet ons na een mooie voorzet van Daniël op een 1-0 voorsprong.

  We hebben het lastig tegen de snelle jongens van OSV, maar we houden ons wel goed staande. OSV probeert wat meer te voetballen, maar we verdedigen goed, Tim, Roan en Kevin staan hun mannetje wel en anders staat daar Bram nog.

  OSV blijft drukken, maar het is Daniël die ons zelfs op een 2-0 voorsprong knalt. Zijn pegel verdwijnt achter de goalie.

  We hopen dat de jongens wat lekkerder gaan voetballen door deze voorsprong, maar het lukt vandaag niet. OSV neemt geen genoegen met een achterstand en dringt ons steeds verder terug en na weer een aanval wordt Bram geklopt door een afstandsschot, 2-1.

  Het blijft wat rommelig, veel hoge ballen en veel duels, maar het is wel spannend en gaat toch best gelijk op. Even lijken we wat kansen te krijgen, maar het OSV dat toeslaat, een mooie actie zorgt voor 2-2.

  Toch gaan we met een voorsprong de rust in. De bal komt voor de voeten van Tim en die haalt maar eens uit. De keeper krijgt de bal niet onder controle en Finn is scherp en zet de 3-2 ruststand op het bord.

  In de rust geven we aan wat beter kan en we besluiten om de opstelling iets aan te passen. Roan wordt de laatste man en we gaan met drie middenvelders spelen.

  De aanpassingen lijken goed te zijn, want ondanks een overwicht van OSV, komt Ilpendam er af en toe gevaarlijk uit, maar hebben we ook niet veel geluk vandaag dus de 3-2 blijft staan.

  Er wordt door alle jongens hard geknokt om de voorsprong te verdedigen en als het voetballend niet wil lukken heb je inzet nodig en daar zit het wel goed mee vandaag. Toch valt in het laatste kwart de verdiende gelijkmaker, een klutsbal verdwijnt uiteindelijk achter Bram.

  Beide teams krijgen nog wat kleine kansen, maat het blijft bij 3-3. Een mooie uitslag tegen een goede tegenstander.

  Roan is vandaag de speler van de week. Tegen een hele goede, snelle en technische tegenstander heeft hij het geweldig gedaan.

  De uitslagen in de poule geven aan dat de teams dicht bij elkaar zitten. We staan nu na 1 overwinning en 2 gelijke spelen op een 4e plaats, maar we krijgen de nummers 2 en 3 nog, te beginnen volgende week uit tegen De Meteoor in Amsterdam-Noord.