• JO11-1 eindigt 2e na zege op Volendam

  4 okt 2020
 • De laatste wedstrijd van onze eerste cyclus, het kan nog alle kanten op, we kunnen 1e worden, maar ook nog 4e.

  Het is dus zaak om zelf te winnen en dan zien we daarna wel wat het geworden is.

  Het is droog en we hebben er zin in. Jammer dat er door de nieuwe maatregelen alleen maar uitpubliek aanwezig mag zijn, maar het is niet anders.

  Onder leiding van een prima fluitende Rick beginnen we rommelig. Dat wat we laten zien op een training, komt er nog niet altijd goed uit in de wedstrijd, maar we komen wel op een 1-0 voorsprong. Volendam dringt aan en Roan onderschept de bal en schiet de bal naar voren.

  De bal wordt gemist door de verdediging en de keeper van Volendam en Daniël laat deze kans niet onbenut, 1-0.

  Volendam voetbalt goed en vanuit positie, dat kan bij ons echt beter. We maken het onszelf soms veel te lastig, maar we gaan wel de korte pauze in met een voorsprong.

  Het golft op en neer, Volendam valt aan en Ilpendam loert op de counter. Bram laat zich niet verschalken en de verdediging trekt fel van leer.

  2 counters van Ilpendam leiden niet tot een doelpunt, de keeper ligt goed in de weg.
  Ilpendam is gevaarlijker en en een paar minuten voor rust verdubbelt Daniël de marge. Finn bereikt Khan en onze pingeldoos schiet, keeper redt en Daniël is er als de kippen bij, 2-0.

  In de rust geven we aan dat we ondanks de voorsprong niet tevreden zijn! We kunnen en moeten beter, willen we überhaupt winnen vandaag.

  Volendam is ook niet van plan om zich neer te leggen bij een nederlaag en doet er alles aan om het ons lastig te maken.

  We gaan goed mee met het soms fysieke spel en uit een goede aanval raakt Tijmen snoeihard de paal. We zetten door maar nu is het Volendam dat countert en ze maken 2-1. Ze drukken door, maar Bram houdt ons 2x goed op de been.

  We spelen veel beter dan in de eerste helft en vergroten de marge weer naar 2, Daniël voltooit zijn hattrick, hij haalt hard uit en de bal schiet onder de keeper door, 3-1.

  We zijn sterker dan Volendam en uit een mooie aanval maken we ook de 4-1. Tim onderschept de bal, geeft mee in de diepte op Daniël en hij is niet zelfzuchtig en legt prima af op Tijmen.

  We krijgen een aantal kansen, maar de bal wilt er niet meer in. We raken nog de lat, we missen wat kansen en Volendam raakt ook nog de paal, maar we komen niet meer in gevaar.

  Een verdiende overwinning die ons uiteindelijk de 2e plaats oplevert in de eindstand achter OSV JO11-1, een mooi resultaat in een leuke poule.

  Kevin ontvangt de speler van de week beker, de tegenstander had hij volledig in zijn broekzak zitten vandaag.

  Nu even een voetballoze periode en hopelijk mogen we straks weer spelen met open kantines en met supporters.