• JO11-1 als een komeet voorbij De Meteoor

  27 sep 2020
 • Vandaag alweer onze vierde competitiewedstrijd, nu uit in Amsterdam Noord tegen naar verwachting een lastige tegenstander, SV De Meteoor JO11-1.

  Onder heerlijke omstandigheden en onder toeziend oog van vele bekende toeschouwers gaan we van start.

  Het eerste kwartier is het aftasten en zijn de ploegen aan elkaar gewaagd. Toch is Ilpendam sterker en veel meer op de helft van Meteoor te vinden. We creëren kansen, maar scoren lukt nog niet en aangezien De Meteoor ook niet scoort, gaan we de korte pauze in met de brilstand nog op het bord. Beide keepers hebben hun zaakjes goed op orde vandaag.

  Even een tactische aanwijzing en hup terug de wei in. Ilpendam speelt best goed en werkt hard, De Meteoor blijft scherp en loert op de counter, maar onze verdediging staat weer als een huis.
  Een doelpunt kan niet uitblijven en het is Finn die de bal ontvangt van Daniël en goed uithaalt, even lijkt het of de keeper de bal uit z’n doel ranselt, zoals hij er vandaag nog veel meer uit zijn doel ranselt, maar deze zat er toch echt in, 0-1.

  We blijven goed doorgaan en na een prima actie van Tijmen laat Leon de 0-2 aantekenen.

  Met deze stand gaan we aan de limonade en geven we aan hoe we de tegenstander nog meer onder druk kunnen zetten.

  We gaan de 2e helft van start en de jongens blijven goed geconcentreerd en hard werken en proberen te blijven voetballen. De Meteoor wordt goed vastgezet, waardoor ze veel de lange bal moeten hanteren en daar weet ons blok achterin wel raad mee. We komen niet echt in gevaar en Daniël zet ons op een verdiende 0-3 voorsprong en even later is daar Finn voor de 0-4.

  De Meteoor geeft niet op en zet de boel nog een keer om, wij gaan hierdoor met een driemanschap op het middenveld spelen en De Meteoor komt er niet meer aan te pas.

  We voetballen goed en na een mooie actie van Leon, scoort onze verdedigende aanvaller Khan de 0-5 en na een mooie individuele maakt hij ook de 0-6.

  We blijven goed staan en zetten de tegenstander goed onder druk, waardoor de bal bij Tijmen komt en hij scoort prima de 0-7.

  We zetten nog een keer aan en na een goed schot van Leon, die goed gepareerd wordt door de keeper is Finn er als de kippen bij om de eindstand te bepalen op 0-8.

  Een terechte overwinning, best goed gespeeld en goed onze taken uitgevoerd. We hebben echt als team gespeeld, met z’n allen verdedigd en aangevallen. Een groot compliment voor deze hele groep.

  En de keeper van De Meteoor verdient een dikke pluim, ondanks de uitslag heeft deze keeper een aantal geweldige reddingen verricht, heel goed gekeept!

  Leon ontvangt de speler van de week beker, prima gespeeld, assist en gescoord, prima!

  Op naar volgende week, dan spelen we om 09:00 uur thuis tegen Volendam. Het kan nog alle kanten op in deze spannende poule.

  Tot dan.