• JO10-1 zet De Blokkers opzij

  16 nov 2019
 • Wedstrijdverslag SV Ilpendam JO10-1 - De Blokkers JO10-1

  Onze 2e wedstrijd in de hoofdklasse is tegen De Blokkers. Ook zij zijn kampioen geworden in de 1e klasse en net als wij gepromoveerd. We zijn benieuwd wat de wedstrijd ons gaat brengen.

  De jongens hebben goed getraind en we hopen dan ook dat we dat in de wedstrijd terug zullen zien... Helaas valt dat vandaag wat tegen. We spelen niet goed, mede door de goede organisatie van De Blokkers en er wordt ook niet heel goed geluisterd naar de coaches.

  Het eerste kwart is het aftasten en Blokkers is iets gevaarlijker. Dat resulteert in een balletje op de bovenkant van de lat, maar de brilstand blijft op het scorebord staan.

  Ilpendam is slordig, maar wel stug. Blokkers heeft moeite om bij Bram te komen, ze proberen het via afstand, maar worden niet echt gevaarlijk. Op een bal na die door Bram uit z’n doel wordt getikt.

  Ilpendam is dreigender en we komen dan ook op 1-0. Tijmen maakt de actie en speelt Leon aan, die weet zijn maatje Finn te bedienen en hij tikt hem binnen. Ondanks wat kleine kansjes blijft het hierbij en gaan we met deze stand de limonade opzoeken.

  De Blokkers komt goed uit de kleedkamer en zet ons onder druk, ze missen alleen een echte afmaker. En laat Ilpendam er daar nou net wel een aantal van hebben. Leon krijgt een vrije trap en dribbelt in en haalt vervolgens verwoestend uit en in plaats van 1-1 staan we 2-0 voor.

  Het blijft rommelig en er ontstaan niet heel veel kansen. Wel ranselt Bram een afstanfschot prachtig uit de hoek. De kansen die er komen worden wel benut door Ilpendam. Leon beloont zijn goede optreden met zijn 2e treffer, met een mooie actie speelt hij zijn mannetje voorbij en schiet de 3-0 binnen.

  Finn zet bij doeltrappen steeds goed de laatste man onder druk en ontfutselt hem de bal en vanuit de draai schiet Finn de 4-0 binnen.

  Een van onze sterke punten is dat we blijven gaan en dat we bijna altijd scoren. We zetten dus nog maar eens aan vanuit de kluts is het Daniël die de eindstand op 5-0 bepaalt.

  De penaltyreeks is voor de Blokkers, maar beide partijen hadden enkele fraaie treffers. Leon wordt uitgeroepen tot speler van de week. Goed gespeeld en belangrijke doelpunten gemaakt.

  Volgende week spelen we uit tegen Hercules Zaandam. We zullen dan wel beter moeten proberen te spelen. Op de trainingen gaat het bij vlagen al aardig, nu moet het er nog uitkomen in de wedstrijd. Dat kunnen we en daar gaan we verder op trainen. Maar we hebben weer gewonnen en dat is prima. Aan inzet en strijdlust kunnen veel ploegen een voorbeeld aan ons nemen.

  Tot volgende week.