• JO10-1 winnaar doelpuntenfestijn

7 sep 2019
  • Onze tweede tegenstander in deze poule is TOS Actief JO10-1. Een sympathieke, goede ploeg die net als wij hun eerste wedstrijd hebben gewonnen.

We weten dat TOS goed kan voetballen, we vragen de jongens daarom om ze kort te dekken en de duels niet te schuwen.

We beginnen goed en krijgen de eerste kans, maar de bal wilt er niet in en uit de tegenstoot komt TOS op voorsprong, via een mooie uitbraak over links. Snel komen we op 1-1 via een schot van Daniël en Tijmen rondt af na een mooie pas van Khan en via Finn gaan we met een 3-1 voorsprong de korte pauze in.

We spelen goed, mooie combinaties en we zetten TOS goed onder druk. We blijven goed spelen en komen via Daniël en Tijmen, beide na een assist van Finn, en via Finn zelf op een mooie 6-1 voorsprong. Er wordt echt goed gevoetbald, maar toch vlak voor rust krijgen we nog een treffer om de oren. 6-2.

Gelijk na rust maakt Finn vanuit een indribbel de 7-2 en denken we blijkbaar dat alle afspraken vergeten kunnen worden. Het wordt slordiger en we vergeten om samen te spelen, waardoor we TOS de ruimte geven om te voetballen, want dat kunnen ze gewoon.

De verdedigers Tim, Kevin en Khan komen steeds tegenover een overval te staan, ons middenveld staat namelijk te ver naar voren. Iedereen wil plotseling scoren in plaats van dat we lekker door voetballen.

De doelpunten volgen elkaar daardoor over en weer in rap tempo op, 7-3 door een ongelukkige eigen goal van Kevin, 8-3 door Tijmen op aangeven van Finn, 8-4 uit een strakke aanval en 8-5 uit een mooi schot. Daniël vergroot de marge weer naar 4 met een bekeken schot maar maakt ook een ongelukkige eigen goal uit een corner, 9-6. Na de 2e korte pauze worden slordigheden afgewisseld met mooie aanvallen van beide teams en is het Tijmen op aangeven van Daniël die onze 10e erin schiet, 10-6. Leon beloont zichzelf met een mooie goal na een goede pass van Kevin en TOS bewaart het beste voor het laatst, een werkelijk schitterend doelpunt zorgt voor de 11-7 eindstand.

Een leuke wedstrijd van 2 ploegen, een hele goede eerste helft afgewisseld door een soms slordige 2e helft. Jammer maar daar gaan we mee aan de slag.

Al met al een mooie overwinning waar we hard voor hebben moeten werken, maar dat is alleen maar goed.

Tijmen ontvangt de beker voor de speler van de week. Goed gespeeld en goed geluisterd naar de coaches en datgene gedaan wat hem is gevraagd.

Volgende week weer een thuiswedstrijd, om 10:30 uur tegen JOGA Fortius. Tot dan allemaal.