• JO10-1 verslaat Hoofdklasser Volewijckers in vriendschappelijk duel

18 sep 2019
  • Onlangs ontvingen we uitnodiging om tegen De Volewijckers JO10-1 te spelen. Dit aanbod nemen we graag aan en vanavond is het zover.

We zijn erg benieuwd hoe wij ons tegen een Hoofdklasser staande houden en dit viel vanavond niet tegen. Onder toeziend oog van meesterscout Don Guezen, ouders, broertjes, zusjes en opa’s wordt er een heerlijke wedstrijd voorgeschoteld.

Beide ploegen hebben aanvallende intenties blijkt al snel, maar Ilpendam neemt de leiding, Khan weet Finn te bereiken en uit zijn voorzet is het Daniël die de 0-1 maakt. Niet veel later is het Tijmen die Daniël bereikt en is het 0-2. Volewijckers speelt goed in de posities en laat de bal lekker van speler naar speler gaan. Ilpendam zet hier de nodige dosis inzet tegenover en bij vlagen ook goed voetbal. De Volewijckers komt goed terug, via een mooie 1/2 combinatie wordt het 1-2, maar Finn zorgt weer voor 2 goals verschil. Leon en Kevin zetten de aanval op en Finn rondt af, 1-3. Volewijckers komt weer terug tot 2-3 na een uitstekende corner en we gaan met een 2-4 stand de korte pauze in, Tim schiet goed binnen uit een corner.

De Volewijckers blijft sterk in het vrijlopen en in de korte combinaties, en wij blijven gevaarlijk met al die snelle jongens.

Meteen na de aftrap komt Volewijckers op 3-4, een mooi schot verdwijnt achter Bram. Weer zet Finn ons op 2 goals, na een goede onderschepping schiet hij de bal hard en hoog achter de keeper in de kruising, 3-5. Dan gaat het ineens erg hard, een aantal mooie goals snel achter elkaar van Ilpendam.

3-6 via Tijmen na een goed schot, 3-7 door Daniël na een pass van Khan, 3-8 via Tijmen na een goede actie van Daniël, en 3-9 is een eigen doelpunt na een scherpe voorzet van Tijmen.

Dan is het even tijd voor de limonade en om even op adem te komen. Goed gespeeld de eerste helft en enkele fraaie treffers en leuk voetbal. De supporters worden verwend.

Na rust gaan we goed door en zetten we Volewijckers steeds goed onder druk. Snel na de aftrap valt de mooiste treffer van de avond, Leon verovert de bal en omspeelt zijn man en er volgt een ouderwetse run langs de zijlijn gevolgd door een perfecte voorzet en Finn neemt de bal ineens op z’n pantoffel! 3-10.

De 3-11 komt ook van Finn z’n voet, de bal komt van de keeper en belandt voor de voeten van Finn. Ook de 3-12 is van Finn, we zetten goed druk en Finn onderschept de bal en tikt binnen.

Doet Volewijckers dan niets terug? Jazeker wel, ook zij leggen enkele fraaie aanvallen op de mat, maar ze hebben niet veel mazzel, deels door wat pech en voor een groot deel door de enorme inzet van onze kanjers. Uit een zo een mooie aanval scoren ze wel de 4-12. Een goed uitgespeelde aanval over meerdere schijven.

Onze jongens zijn echter onvermoeibaar en gaan gewoon door. Leon bereikt Daniël en het is 4-13 en na wederom een goede actie van Leon stift Finn de bal over de keeper en bepaalt daarmee de eindstand 4-14.

Een mooie uitslag tegen een leuke ploeg, we hebben hele goede dingen gezien en zaken die wat aandacht behoeven op de training, al met al een nuttige en leuke attractieve wedstrijd en we gaan met veel vertrouwen richting Zeeburgia.