• JO10-1 slaat toe in slotfase

6 okt 2019
  • Met 5 zeges op zak, mogen we het deze keer opnemen tegen het voor ons nog onbekende WV-HEDW.

Het is vroeg en dat is te merken in ons spel. We zijn slap in de duels en geven teveel ruimte weg. We komen tegen het sterk spelende WV-HEDW echter wel op voorsprong via Daniël. Hij schiet de bal in het net na een fraaie aanval via Finn en Tijmen.

WV-HEDW voetbalt goed en profiteert van de ontstane ruimtes en ze maken dan ook al snel 1-1 en zelfs 2-1. Beide goals vallen uit afstandschoten waarbij we de tegenstander wat meer hadden kunnen hinderen.
    Toch maken we de gelijkmaker.
    Net voor de onderbreking breekt Daniël door op links en geeft een ragfijne voorzet op Finn, die de bal a la John Bosman achter de keeper kopt, 2-2, eindelijk heeft Finn zijn kopgoal te pakken!

We geven aan dat we veel feller in de duels moeten zijn en niet allemaal naar voren moeten lopen.
    We komen beter in de wedstrijd en dringen WV-HEDW steeds meer naar achteren en we creëren kansen.
    Een van deze kansen wordt gelukkig benut, waardoor we toch met een voorsprong aan de limonade kunnen gaan. Leon onderschept de bal en hij bereikt Finn die scoort, 2-3.

In de rust volgen nog de laatste tips en we gaan de 2e helft steeds beter spelen. Er worden goede kansen gecreëerd en Tim ziet zijn mooie actie eindigen op de paal en ook Finn raakt het houtwerk, maar de bal wil er maar niet in!

En als je zelf niet scoort dan weet je wat er gaat gebeuren en dat gebeurt dan ook... In plaats van onze voorsprong te vergroten, valt de gelijkmaker. Een schot wordt door Finn iets van richting veranderd, waardoor Bram kansloos is, 3-3.

We proberen van alles, maar we krijgen de bal niet over de lijn. Dan blaast de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd en lijkt een gelijkspel de einduitslag.

De scheidsrechter blies echter na 10 minuten af in plaats van na 12,5 minuten dus we gaan toch nog even door.

In deze laatste 2,5 minuten krijgt Ilpendam vleugels en scoren we 4x!

Eerst is het Daniël die ons terecht op voorsprong zet vanuit de scrimmage, 3-4, en na een mooie actie van Leon zelfs de 3-5 laat aantekenen.

WV-HEDW is van slag en wij profiteren optimaal. Bram geeft de bal mee aan Tim en hij vindt Daniël die op zijn beurt Finn de diepte instuurt en Finn geeft een goede voorzet op Leon en de 3-6 staat op het bord.

Kevin, die door een val last heeft van zijn nek, beloont zijn goede optreden vandaag door met een droge knal de uiteindelijke eindstand te bepalen op 3-7.

Een mooie, terechte overwinning, waar we hard voor hebben moeten werken, maar dat is alleen maar goed. Een pluim voor het sportieve WV-HEDW, die de extra 2,5 minuten zonder discussie hebben laten doorspelen, maar daardoor wel verloren.

De penaltyreeks is ook voor ons Kevin ontvangt de speler-van-de-week-beker, vanwege zijn goede spel en vooral voor zijn doorzettingsvermogen.

Op naar volgende week, dan gaan we op ons eigen sportpark om 10:30 uur aantreden tegen AFC IJburg en kunnen we zelfs het KAMPIOENSCHAP binnen halen.

Tot dan.