• JO10-1 ongeslagen kampioen

12 okt 2019
  • De laatste wedstrijd van het eerste competitiedeel is gelijk ons KAMPIOENSDUEL.

6 competitiewedstrijden en een oefenwedstrijd hebben we al gewonnen, maar we moeten het vandaag maar wel even laten zien tegen het lastige IJburg.

Kevin is helaas te geblesseerd om mee te kunnen doen en het was even spannend of hij kon komen kijken, maar hij was er en heeft de hele wedstrijd naast de coaches zijn teamgenoten staan aanmoedigen, klasse grote vriend!

We beginnen wat ongemakkelijk en IJburg combineert goed en komt op een op dat moment terechte 0-1 voorsprong na een goede solo.

We spelen wat onwennig, maar heel langzaam nemen we het heft in handen en worden we gevaarlijker.
    Een van onze wapens waaruit we vaak weten te scoren, is de uittrap van Bram en vandaag is het niet anders. Bram trapt uit, Finn is alert en de gelijkmaker staat op het bord.
    We gaan nu goed door en Leon schiet op goal en wat gelukkig, maar we zijn er niet minder blij om ;-) , verdwijnt de bal via de handen van de keeper over de lijn, 2-1.

IJburg probeert het wel, maar we zetten ze goed onder druk en uit een corner van Tijmen zet Finn ons op een 3-1 voorsprong. Hiermee gaan de onderbreking in en leggen we uit hoe we IJburg nog beter kunnen bestrijden. Na de onderbreking gaat het ineens heel hard.

Daniël, Khan en Tijmen zijn de vermoeidheid van een paar dagen schoolkamp kwijt en zijn niet meer te houden, net als de andere jongens. Enkele fraaie aanvallen volgen en een vrije trap van Leon wordt netjes binnen gekopt door Daniël en hij maakt vanuit de kluts ook direct de 5-1. Tijmen zorgt na goed afspelen van Daniël voor 6-1 en Tijmen legt op zijn beurt keurig netjes de bal klaar voor Daniël en daarmee is de ruststand 7-1 in ons voordeel.

Het kampioenschap is nu wel binnen, maar we willen wel dat we lekker blijven door voetballen.

We beginnen de 2e helft toch weer te gemakzuchtig, waardoor IJburg wat meer kan gaan aanvallen, maar de verdediging staat ook vandaag weer erg sterk te spelen. We breiden via Daniël, na een actie van Leon toch onze voorsprong uit naar 8-1, maar vanuit de scrimmage maakt IJburg de 8-2.

Het laatste kwart van de wedstrijd geven we nog even gas en volgen weer enkele hele goede aanvallen van onze kant. Weer Daniël na een actie van Leon scoort de 9-2 en Tim maakt de 10 compleet met een daverende poeier en nog maar eens Daniël zorgt zelfs voor een 11-2 tussenstand. Bijna scoort Bram uit een uittrap, maar blijkbaar is het Bram niet gegund, want de keeper weet de bal op het laatste moment nog tot corner te verwerken. Leon geeft nog maar eens een assist en Finn geeft het laatste zetje en met de 12-2 zijn we officieel en ongeslagen KAMPIOEN!

Wat een fantastische prestatie van deze 8 toppers! Ongeslagen kampioen in de 1e klasse met een nieuw team, ongekend en chapeau!

Na de penaltyreeks die we ook winnen buikschuiven de jongens richting ouders en worden de jongens beloond voor hun kampioenschap.

Eerst ontvangt Finn de speler-van-de-week beker, vanwege zijn goede spel elke week.

Dan is het de beurt aan het team. De jongens ontvangen een mooie medaille en een mooi kampioensshirt en we sluiten gezellig af in de kantine met limonade en chips.

We gaan zien in welke nieuwe poule we worden ingedeeld, maar dit nemen ze ons niet meer af.

We zijn ontzettend trots jongens! Nu even 2 weken rust en dan weer vol aan de bak.

Tot dan.

Dennis en Johan