• JO10-1 debuteert met winst in de hoofdklasse

2 nov 2019
  • Vandaag spelen we onze eerste wedstrijd in een nieuwe competitie. Na onze goede prestaties zijn we geplaatst in de Hoofdklasse. Een mooi niveau voor onze boys. We kunnen gelijk aan de bak tegen DRC JO10-1.
    Deze ploeg is samen met ons gepromoveerd, zij waren als 2e geëindigd in de poule.

DRC is een goed voetballende ploeg, dus we geven aan dat we vanaf het begin fel moeten zijn en ze geen ruimte moeten geven om te voetballen.

De vorige wedstrijd werd door ons nipt, maar wel terecht gewonnen met 4-3. DRC is niet van plan om dat weer te laten gebeuren vandaag. Met goed spel en mooie combinaties zijn ze gevaarlijk, maar wij komen toch op voorsprong. Bram trapt uit en de bal belandt bij Finn en koeltjes zet hij ons op 1-0.

DRC is sterker en bij ons loopt het niet lekker. We zijn te slap, te laat en te gehaast. DRC komt dan ook snel gelijk via een intikker na goed spel en uit een mooie aanval komen ze terecht op voorsprong. In de korte onderbreking proberen we jongens op te peppen en hopen we dat we wat feller zullen zijn.

We worden wat gevaarlijker en komen op een gelijke stand via Daniël, na een goede actie van Leon schuift hij de bal netjes binnen, 2-2.

DRC is nog steeds wat beter, maar Bram staat zijn mannetje dus de bal gaat er niet in. Wij scoren wel. Finn neemt handig de indribbel en schiet de bal beheerst over de keeper in de verre hoek, 3-2.

DRC is even van slag en we lijken op slag van rust de 4-2 te maken via Daniël. In het rustsignaal tikt hij de bal binnen, maar lag de hand van de keeper nou wel of niet al op de bal?

In de rust praten we over het doelpunt en we besluiten alsnog dat de goal niet telt. We gaan dus de 2e helft starten met een 3-2 voorsprong.

We komen wat meer in de wedstrijd en gaan wat beter spelen. De mouwtjes worden opgestroopt en we winnen steeds meer de duels. Toch komt DRC op 3-3 na een knappe actie.

We gaan nu ook beter spelen en Kevin schiet ons op naar een 4-3 voorsprong met een mooi hard geplaatst schot.
    DRC krijgt het zwaarder en uit een goede onderschepping komt de bal bij Daniël die netjes de bal afspeelt op Tijmen en zo staan we met 5-3 voor.

In de laatste onderbreking begrijpen de jongens wat er wordt gevraagd om de 3 punten in de tas te houden. Strijd en inzet.

Uit een goede aanval is het weer Daniël die nu Finn weet te bereiken en de marge is 3 doelpunten, 6-3.

Het geloof is weg bij DRC, alhoewel ze nog wel een mooie goal maken. Een individuele actie wordt heel mooi afgerond met een lobje in de verre hoek, 6-4.

Het laatste wapenfeit is vandaag echter voor Ilpendam, Tijmen schiet ons naar een 7-4 overwinning.

DRC had vandaag het betere veldspel, maar onze jongens waren bijzonder doeltreffend en dus win je...

Ook de penaltyreeks sluiten we winnend af met slechts 1 misser.

Tim ontvangt de speler-van-de-week-beker. Altijd hard werken en ondanks dat ie grieperig is geweest toch weer lekker aanwezig vandaag.

Volgende week helaas een vrije dag, want er is een tegenstander uit de poule gehaald, maar 16 november spelen we weer thuis, dan tegen De Blokkers JO10-1.

Tot dan.