• JO10-1 boekt fraaie zege

1 sep 2019

• Het seizoen is weer begonnen!

In een nieuwe samenstelling, ingedeeld in de 1e klasse, wacht ons een lastige horde, namelijk SV Marken JO10-1.

Ons sterrenensemble bestaat uit de volgende spelers: Bram, Khan, Tim, Kevin, Leon, Tijmen, Daniël en Finn.

De jongens hebben er duidelijk zin en we geven ze nog even de laatste tips alvorens we de grasmat betreden.

Marken probeert met combinatievoetbal onze linies te doorbreken, maar dat lukt ze niet. We laten ons niet aftroeven en we zijn zelfs gevaarlijker.

Het is Leon die ons eerste doelpunt scoort dit seizoen. Na een mooie pass van Khan, schiet Leon prima de 0-1 binnen.

Marken probeert van alles, maar Ilpendam is ontketent. Met goed voetbal, en veel inzet wordt Marken steeds meer naar achteren gedrukt.

Khan dribbelt mooi over het veld, geeft voor, een ware scrimmage ontstaat en de bal bereikt Finn en daar is de 0-2.

Na de korte pauze, lijken we even van slag. Via een schot komt Marken op 1-2 en na een mooie actie en goed schot zelfs op 2-2.

We worden weer wakker en Tijmen schiet na een mooie actie direct de 2-3 tegen de touwen. Kevin scoort de 2-4 na een mooie aanval samen met Leon en we gaan rusten met een mooie 2-5 voorsprong. Uit een fraaie uittrap van Bram rondt Finn netjes af.

We geven aan dat we goed moeten blijven samenspelen en dat het niet uitmaakt wie er scoort, als we maar scoren en dat lijkt te helpen.

Marken dringt wel aan, maar Ilpendam zit overal tussen en met de snelheid van deze jongens is elke aanval gevaarlijk.

Daniël schiet de 2-6 binnen op aangeven van Kevin en Finn dribbelt snel in bij een corner en schiet hard raak, 2-7!

Het is weer Kevin met een assist, ditmaal op Tijmen en hoppa 2-8.
    De korte pauze komt als geroepen, het is warm en de vermoeidheid gaat toeslaan.

Marken wil nog wel en ze maken een mooie goal, een lobschot verdwijnt over Bram, 3-8.

Het laatste wapenfeit komt echter weer van Ilpendam... De bal komt voor de voeten van Kevin en vanaf een meter of 20 haalt hij verwoestend uit. De keeper heeft nu nog last van oorsuizingen ;-)

De penaltyreeks sluiten we af met een gelijkspel en onder het genot van een zakje chips, Finn is jarig, wordt de speler van de week beker uitgereikt. Hij gaat deze week naar Khan. Uitstekend gespeeld van achteruit, met hele mooie (diepte)passes, rustig aan de bal en steeds goed ingrijpen... Gewoon een goede wedstrijd gespeeld.

Volgende week onze eerste thuiswedstrijd, om 10:30 uur tegen TOS Actief. We zijn benieuwd of we deze eclatante zege dan een mooi vervolg kunnen geven.