• JO10-1 blijft ongeslagen na zwaarbevochten zege

  28 sep 2019
 • Tussen alle regenbuien door bleef het even droog op sportpark Ilpendam en betraden de jongens weer lekker in hun korte mouwtjes het veld.

  Beide ploegen zijn nog ongeslagen en willen dit vooral zo houden. Er wordt goed gevoetbald door Durgerdam, die enkele snelle en behendige spelers hebben en goed de combinatie zoeken, maar ook Ilpendam speelt vandaag erg goed.

  DRC is de eerste minuten wat meer in balbezit, maar langzaam kruipt Ilpendam uit haar schulp en worden de fysieke duels niet meer geschuwd. Ook voetballend gaat het erg goed en enkele mooie aanvallen volgen. Ilpendam is iets sterker, maar het blijft oppassen. We gaan de korte pauze in met de brilstand nog op het bord.

  De jongens krijgen de aanwijzing om vooral op dezelfde voet door te gaan en dat doen ze. Finn krijgt de bal aangespeeld en schiet de bal buiten bereik van de sterke keeper vol op de paal. Het startsein voor Ilpendam om DRC nog meer onder druk te zetten.

  Vanuit een geweldige uittrap van Bram kiest Finn goed positie, hij ziet de bal over de verdedigers heen stuiteren en rond koeltjes af, 1-0.

  We krijgen nog wat kansen uit goed veldspel, maar de keeper is een echte sta in de weg. Onverwachts komt DRC ook nog op 1-1, een goede aanval en beheerst afgerond. Ilpendam is even van slag en DRC neemt het heft weer in handen. Uit een hele mooie counter maken ze na een mooie 1/2 combinatie de 1-2.

  Dit is de, in onze ogen, onverdiende ruststand. Tijdens de limonade hebben we niet veel te melden. We spelen goed, maar we moeten wel alert blijven op het snelle spel van DRC. Als we goed onze posities houden dan voetballen we gewoon goed en krijgen we kansen.

  De eerste aanval na rust levert direct een corner op en Finn passt naar Kevin, die verwoestend uithaalt en de gelijkmaker aantekent, 2-2!

  Nu is DRC even van slag en gaat Ilpendam goed door met voetballen. DRC wordt goed vastgezet en ze komen bijna niet onder onze druk uit. Toch krijgen ze een corner. Deze wordt echter onderschept door Leon en hij passt naar voren, naar Finn. Finn lijkt het duel te verliezen, maar krijgt net zijn teen tegen de bal waardoor deze voorbij de tegenstander rolt, en Finn zet zijn turbo aan en schudt zijn tegenstander van hem af en gaat alleen op de keeper af en scoort de 3-2!

  Niet veel later onderschept de sterk spelende Tijmen de bal en legt deze perfect af op Daniël en het is 4-2! Een trainingsgoal ;-)

  We gaan weer de korte pauze in en geven aan dat we er nog niet zijn en dat we vooral in onze posities moeten blijven spelen en niet door elkaar heen gaan lopen.

  Dit gebeurt toch en DRC onderschept de bal en maakt zo 4-3.

  We blijven de laatste minuten sterk in de duels en beide teams krijgen kansen, maar ook Bram weet steeds goed in te grijpen en zo trekken we de zwaarbevochten overwinning over de streep.

  Een hele knappe overwinning op een goede ploeg. We hebben ons niet laten afleiden door het (faire) fysieke spel van DRC, met goede combinaties en veel snelheid. Nee, we deden uitstekend mee en voetbalden zelf ook erg goed en met de dosis strijdlust die wekelijks wordt geleverd hebben we terecht gewonnen.

  Ook de penaltyserie winnen en Leon krijgt de speler-van-de-week-beker. Een uitstekende partij voetbal gespeeld vandaag.

  Onze 5e overwinning op rij... Nog 2 wedstrijden en dan zit het eerste competitiedeel er op. We spelen volgende week lekker vroeg, om 08:30 uit tegen WV-HEDW JO10-2.