• Ilpendam herpakt zich in 2e helft en verslaat koploper Hercules Zaandam

8 mrt 2020
  • Ilpendam heeft na 5 verloren wedstrijden oprij, vanmiddag koploper Hercules Zaandam na een 0-2 achterstand bij de rust, met 3-2 verslagen.

Koploper Hercules Zaandam kwam al in de 3e minuut al snel op een 1-0 voorsprong door Kevin Wijndal. Alle plannen die trainer Remco Sint vooraf had verteld konden al meteen in de prullenbak. Het team dat met vele invallers speelden door schoringen, blessures en vakantie kreeg dus al snel een flinke tik te verwerken. Ilpendam kwam er niet aan te pas en kon alleen maar Hercules tegenhouden. In de 18e minuut was het al 2-0 voor Hercules door een doelpunt van Jermin Martis, die Zenno Cramer mooi uitspeelde en keeper Eelco van de Meij, die vandaag Stan Bakker verving kansloos liet. Het zag er naar uit dat het een zware middag voor Ilpendam zou worden. Ilpendam liet Hercules komen maar de Zaandammers geloofden het wel een beetje en namen wat gas terug en probeerden Ilpendam uit de val te lokken om zo toe te slaan. Ilpendam liet zich niet verleiden en hielden de rijen gesloten waardoor er niet veel kansen meer ontstonden voor het doel van Ilpendam. Vlak voor rust ontstond eigenlijk de eerste schotkans van Ilpendam. Nick van Eeuwen zijn schot werd gekeerd door keeper Joffrey Heus van Hercules. Met deze 0-2 achterstand konden de Ilpendammers de kleedkamer opzoeken.

Na de rust kwam er een heel ander Ilpendam op het veld. Remco Sint had zijn strijdwijze aangepast wat Ilpendam goed oppakte. Nick van Eeuwen probeerde het in de 48e minuut opnieuw met een afstandsschot dat rakelings over het doel van Joffrey Heus ging. Het harde werken van Ilpendam werd in de 55e minuut beloond met een doelpunt van Yvar Philips die de bal goed kreeg aangespeeld door Ismael Faiz. Deze 1-2 aansluitingstreffer bracht iets teweeg bij de Ilpendammers en ze begonnen er in te geloven dat er mogelijk meer te behalen was. Twee minuten later werd Sem van Laarhoven de diepte ingestuurd die een goede voorzet gaf waar debutant, Lex Verwoerd de bal voor het intikken had en zo Ilpendam op gelijke hoogte bracht. Hercules wist even niet wat er allemaal gebeurde in deze fase van de wedstrijd en waren de regie kwijt. De rollen waren nu omgedraaid, Ilpendam kreeg nu de kansen en zette Hercules meer onder druk. Een kopbal van gelegenheid aanvoerder Thimo Coenderman, door schoring van vaste aanvoerder Jordy Blom, ging rakelings naast het doel van keeper Heus. In de 74e minuut was het opnieuw debutant Lex Verwoerd die het net wist te vinden. Op aangeven van de net ingevallen Jesse de Boer, wist Verwoerd keeper Heus voor de 2e keer te passeren en zo Ilpendam op een 3-2 voorsprong te zetten. Trainer Carl Ern van Hercules probeerde met het inbrengen van extra aanvallers om nog de achterstand weg te werken. In het restant van de wedstrijd werd er niet meer gescoord en behaalde Ilpendam na 5 nederlagen oprij weer eens een overwinning en de 3 punten.

Trainer Remco Sint was uiteraard verguld met deze 3 punten, “Vooraf was ieder punt voor ons een bonuspunt. In de situatie waar wij momenteel in verkeren met de vele afwezigen hoop je dat je niet wordt weggespeeld. Uit een geslagen stand heeft het gehele team de rug gerecht en een geweldige prestatie geleverd in de 2e helft, waar je als trainer alleen maar trots op kan zijn”. Volgende week zal Ilpendam afreizen naar de Beemster waar het zal gaan spelen tegen het onder aanstaande Beemster.