• Hoofdtrainer Johnny Merks ook trainer bij sv Ilpendam in het seizoen 2021-2022

6 mrt 2021
  • De oefenmeester kwam afgelopen seizoen over van Ajax zat.1 amateurs om bij sv Ilpendam als hoofdtrainer aan de gang te gaan. Johnny Merks startte in de voorbereiding met een brede selectie, waarbij alle spelers, na een corona periode, fris van start konden gaan.

In juni 2020 werden de eerste trainingen verzorgd en konden de spelers al aan onze hoofdtrainer wennen. Daarna volgde er een pauze en begin augustus startte de definitieve voorbereiding. Nieuwe kansen en een andere kijk op het spelletje. In deze voorbereidingsperiode werd een gretige selectie gecreëerd. Dit deed hij samen met zijn assistent trainers Fred, Jurgen en Marco.

Vanaf half oktober heeft Johnny Merks, ondanks alle corona beperkingen, ervoor gezorgd dat de trainingsopkomst zeer hoog en constant bleef. Zijn oefenstof, waarbij de bal altijd centraal staat, werd positief door de spelers opgepakt. Daarbij heeft de hoofdtrainer op het tactische vlak, zowel tijdens de trainingen als bij de gespeelde wedstrijden, vernieuwende situaties laten zien. In deze 3 e klasse Zondag wordt er veel gevraagd van onze spelersgroep, maar de potentie en de wil zijn aanwezig. Dit alles, gecombineerd met een gezellige sfeer binnen de spelersgroep zijn de beide partijen het er over eens. We willen graag deze ingezette lijn doortrekken naar het seizoen 2021-2022. Dit geeft ook vertrouwen.

Sv Ilpendam staat erom bekend om zoveel mogelijk haar eigen gezicht te behouden door eerst zelf opgeleide spelers een kans te bieden in de selectie. Juist door de “corona” omstandigheden, gaf Johnny aan nog lang niet klaar te zijn met deze talentvolle spelersgroep.

In de periode dat de jeugdteams nog wel mochten blijven trainen heeft hij ook op het trainingsveld enkele trainingen verzorgd voor de bovenbouw JO19 t-m 1015 inclusief de talenten van de Meiden O17. En die spelers welke van buitenaf komen voelen zich direct op hun plek binnen onze vereniging.

De komende jaren kunnen wij in ieder geval weer wat verwachten op het gebied van doorstroming naar de selectie. Het beleid van sv Ilpendam is tenslotte hierop gericht. Een herkenbare selectie groep. De ambitieuze hoofdtrainer heeft er zin in.

Bestuur Technische Zaken
    Sv Ilpendam

Zie ook het verhaal op de site van het Amsterdamsche voetbal:

Ilpendam en Johnny Merks verlengen samenwerking