• Historische avond Ilpendam VR30

  21 sep 2019
 • Na al jaren meisjesteams te hebben, heeft Ilpendam dit seizoen na jaren ook weer dames teams. Vrijdag 20 september speelden de 30+ meiden hun eerste wedstrijden.

  Het werd een historische avond... Het format is erg leuk. Een competitie van 4 teams die 4 vrijdagavonden een onderlinge competitie spelen, in wedstrijden van 20 minuten.

  De dames van Ilpendam, onder leiding van Bert, stonden te popelen. De afgelopen weken werd lekker getraind en vanavond mochten ze eindelijk los.

  Om 19:30 uur werd er afgetrapt tegen de dames van DZS uit Neck. De dames van Ilpendam spelen voor het eerst een wedstrijd samen en voor de meesten is het zelfs hun eerste officiële competitiewedstrijd.

  Het begin is wat nerveus, en DZS is dreigend, maar de meiden van Ilpendam staan verdedigend hun vrouwtje en worden allengs brutaler. Langzaam aan nemen ze het heft in handen en het lijkt of ze al jaren samenspelen i.pv. enkele trainingen. Bert coacht de meiden naar voren en Ilpendam komt bijna op voorsprong. Uit een hele mooie aanval belandt de bal uiteindelijk buiten bereik van de keepster op de paal! Dit geeft de dames moed en DZS wordt meer en meer naar achter gedrongen.

  Verdiend komen de dames terecht op de voorsprong via Vanessa, na een mooie aanval over meerdere schijven.

  Dit smaakt naar meer, achterin komt er niemand voorbij de sterk keepende Aswintha en de verdedigsters Judith, Anja, Paula en Tamara, die keurig alles onderscheppen en de bal via het middenveld, stevig in handen van Anita, Vanessa, Marit en Samantha goed bij spits Debbie kunnen brengen. Uit een afgeslagen aanval geeft Marit een afgemeten voorzet en kopt Debbie de bal prima achter de verbouwereerde keepster van DZS, 0-2.

  Ilpendam is ontketend en DZS komt er niet meer uit. Enkele gevaarlijke momenten voor het doel van DZS volgen en het wordt terecht ook nog 0-3 door Debbie. Aswinta heeft een uitstekende uittrap en de bal bereikt Debbie en met links schuift ze bal het net in.

  Een prachtige en terechte overwinning!

  Na enkele minuten pauze, start de 2e wedstrijd, nu tegen Beemster. Een spannend wedstrijd volgt. Beide teams zijn gelijkwaardig, maar Ilpendam is wel dreigender. Beide ploegen willen winnen en het spel golft op en neer.

  Ilpendam komt ook terecht op voorsprong. Ilpendam is gewoon feller in de duels en zet meer druk. Na een goede onderschepping van achteruit, komt de bal bij Debbie en ze aarzelt niet, 1-0. Een spannende wedstrijd volgt. Beide teams willen scoren, het lukt Ilpendam helaas niet de 2e goal te maken, maar Beemster wel hun 1e. 1-1.

  Het blijft spannend maar gescoord wordt er niet meer. Dus op naar de 3e wedstrijd van vanavond en bij winst wellicht de koppositie na de eerste avond!

  De meiden ruiken de 1e plaats en willen echt winnen van ZOB. Ondanks een half uurtje pauze zijn ze na 2 topprestaties wel een beetje vermoeid en afgekoeld. Toch weten de dames van Ilpendam deze wedstrijd terecht winnend af te sluiten met 2-0 door goals van Debbie uit een scrimmage en Samantha na een mooi schot. Een pluim voor de verdediging die keihard bleef knokken en zo staan de dames na de eerste speelronde op de eerste plaats in de poule!

  Een schitterende avond voor deze topmeiden en een terecht feestje na afloop!

  Chapeau en ga zo door. Op 4 oktober zijn ze te bewonderen op het sportpark van DZS te Neck en kunnen zij hun eerste plaats verdedigen.