• Geslaagde Reanimatie en AED cursus bij SV-Ilpendam

  13 okt 2021
 • Afgelopen maandag en dinsdag hebben in totaal 23 leden deelgenomen aan de reanimatie cursus geven door Anja Walter en Annet Spil​, namens de EHBO Ilpendam. ​

   
  A​aanleiding voor het bestuur om deze cursus te organiseren zijn​ de gebeurtenissen uit het recente verleden met Abdelhak Nouri, Daley Blind en recent met Christian Eriksen​. Hoe zouden wij reageren op deze noodsituatie, zijn we daarop voorbereid? 

  Als bestuur hebben we ​daarom ​alle trainers en leiders uitgenodigd van de seniorenteams en de junioren vanaf de Jo15 aangevuld met een aantal leden die met grote regelmaat op en rond onze velden zijn te vinden in hun rol als kantinebeheerder of coördinator cq bestuurslid.

  ​Met elkaar hebben we les gehad ​in de stappen die nodig zijn om iemand te reanimeren en de cruciale hulp te geven tot het moment dat de professionele hulpverleners ter plaatse zijn. 
   
   Uiteraard hopen we het nooit in de praktijk nodig te hebben, maar je kan maar beter voorbereid zijn mocht het nodig zijn. 
   
  Namens het bestuur bedanken we alle leden die geweest zijn en volgend jaar gaan we verder met de herhaling en de basisopleiding voor nieuwe vrijwilligers. 
   
  Marnix Bokhorst