• Een (vervroegd) afscheidswoord van Remco Sint

  19 apr 2020
 • Helaas is het Momento om uit de Ilpendamse Arena te stappen vervroegd gekomen.

  Uiteraard is het welzijn van eenieder vele malen belangrijker dan het op een leuke manier afscheid nemen van een gemiddelde 3e klasse trainer maar toch….

  Het waren 3 mooie jaren met vele hoogtepunten waar ik een boek(je) over zou kunnen schrijven en dan is het plotsklaps voorbij.

  Gespeeld 64 comp wedstrijden, 42x winst/15x gelijk/17x verlies (vooral in de koude maanden) en dus een gemiddelde van 2.2 punt per wedstrijd waar we trots op mogen zijn!

 • Seizoen 1;

  Seizoen 1 na de net niet promotie samen met linker en rechterhand Rob Schipper gelijk een heerlijk seizoen waarin we Periodekampioen werden mede via een heerlijke en mooie uitoverwinning uit bij Saenden.  Dat seizoen speelden we meer mooie wedstrijden zoals o.a. RCZ thuis(1-0) en WSV thuis(4-1 na 0-1 ruststand) 

  Dit jaar gingen wij naar Ipswich voor een onvergetelijk trainingskamp en liepen wij in de maanden feb/maart het kampioenschap mis door een serie van 2 punten uit 5 wedstrijden.

  Ons restte nog de nacompetitie en daar gingen wij geheel onnodig en onverdiend ten onder uit tegen de Valken… helaas

 • Op naar seizoen 2 waar het echt moest gebeuren…

  Een bredere en sterkere selectie en in de staf de wisselingen Ron de Rijk voor Rob Schipper en Fred Out voor Ron Barteling.

  In de sterke Amsterdamse Poule pakten wij 9 punten van de uiteindelijkje nrs 1+2(swift en nwu) maar zoals bekend wordt je hiermee geen kampioen..

  Mede door de wederom terugkerende winterdip schakelden wij onszelf uit voor het kampioenschap en hebben wij alle zeilen moeten bijzetten om de 3e periode te winnen waarin de mooie uitwedstrijd uit bij GMM doorslaggevend was.

  Tussendoor weer de spelers v.d. maand avonden en een mooi trainingskamp in Arnhem.

  Op naar wederom de play-offs waar het 2e al regulier kampioen was geworden kon het 1e niet achterblijven! We wonnen de heroïsche en inmiddels historische wedstrijd mede door een winnende goal van Jordy Blom in de verlenging.  

  De volgende dag bleek dat voldoende voor de lang gekoesterde wens, te weten Promotie naar de 3e klasse. Het feesten en de opluchting was groots en meeslepend!

  Het vermelden waard in dit seizoen, was de mooie novemberavond waarop ik 4 jeugdteams mocht trainen waar ik van heb genoten en de jeugdspelers ook.

 • Seizoen 3;

  Het afgelopen en laatste seizoen kwam Rene Philips onze staf versterken op mijn verzoek en hebben wij gewoon een goed figuur geslagen in de 3e klasse. Niet 1x weggespeeld en heerlijk mooie wedstrijden met winst tegen o.s. Purmerend, Meervogels en Limmen uit.

  Het 2e weekend januari stond weer garant voor een mooi trainingskamp ditmaal in Groningen en rondom dit trainingskamp hadden wij een slechte fase met 5 verliespartijen op rij en het zal u niet verbazen dat het in deze tijd geen mooi weer was…

  De wederopstanding volgde in naar nu blijkt de laatste wedstrijd thuis tegen koploper Hercules Z waar we met 3-2 van wisten te winnen na een 0-2 ruststand. Deze wedstrijd misten wij veel vaste krachten en dat symboliseert gelijk de kracht van deze selectie!

  Ik ben blij dat de laatste wedstrijd het langst zal blijven hangen in de geheugens.

 • Het rest mij vele mensen te bedanken, mensen die mede hebben gezorgd voor een geweldige episode uit mijn voetballeven:

  • Alle Vrijwilligers
  • De 12e man en vaste supporters waaronder mijn ouders maar ook Ronald (uit bij Koedijk in de regen zal ik nooit vergeten). Grote Klasse en Hulde!
  • Koop Beuving voor de mooie uitreikingen Man of the Match
  • De Was Dames Mevrouw Ubbels en Dolly
  • Sinterklaas en zijn Pieten
  • Alle pupillen van de week

  De Staf:

  • Rob Schipper, Heerlijke vent, veel van je geleerd!
  • Fred Out:, Dank voor de humorvolle samenwerking
  • Ruud Timmermans, Top Kerel met de beste StayOK van Ilpendam!
  • Marco Dekker, Ilpendam heeft niet voor niets 3 Klasse Keepers (en nog aanstormende)
  • Ron De Rijk, de man die mijn rustpunt was en ervoor heeft gezorgd dat sv Ilpendam op de sociale media kanalen ook op de kaart is gezet
  • Jan Vleesenbeek, de (H)eerlijkste vlagger uit het amateurvoetbal
  • Rene Philips, voor de steun en feedback die je nodig hebt als hoofdtrainer
  • Martijn de Rijk, de man die 3x in de week op geheel vrijwillige basis aanwezig was als goede verzorger/vertrouwenspersoon spelers. Tevens vormde je voor mij een brug richting spelersgroep!

  Als laatste wil ik uiteraard de gehele spelersgroep bedanken. Ik heb heerlijk met jullie kunnen werken.

  We hebben veel mooie dingen samen meegemaakt zowel binnen als buiten(avondjes Sab/Roosje/de kampen) het veld. Er was vanuit de groep veel toewijding, veel geven en nemen en bovendien hebben we op voetbal tactisch/technisch gebied stappen kunnen maken.

  Ik heb van jullie genoten (soms ff niet maar hoort erbij..) en ben van jullie gaan houden!

  Hopelijk kunnen wij binnen afzienbare tijd fysiek op een mooie manier afscheid van elkaar nemen maar tot die tijd wens ik iedereen bovenal gezondheid toe en voor de toekomst veel sportieve voorspoed!

   

  Met Sportieve Groet,

  Remco Sint