• Een nieuw seizoen; wat mag en wat niet met Corona

18 aug 2021
  • Beste leden,

Er staat weer een nieuwe seizoen voor de deur en iedereen mag weer binnen en buiten sporten. Sportwedstrijden zijn toegestaan. En onder voorwaarden is ook publiek bij die wedstrijden toegestaan.

Welke richtlijnen zijn er op dit moment:

• Binnen en buiten gelden geen beperkingen. Sporten in groepsverband is toegestaan.
    • Wedstrijden zijn toegestaan. Het gaat zowel om wedstrijden onderling en wedstrijden tegen andere clubs.
    • Als het nodig is voor de sportbeoefening is 1,5 meter afstand voor personen vanaf 18 jaar niet verplicht. Na het sporten is 1,5 meter afstand houden wel verplicht.
    • Houdt u verder aan de basisregels om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

Regels voor publiek bij sportwedstrijden

Bij amateursport is publiek bij de wedstrijden weer toegestaan, publiek heeft een vaste plek op 1,5 meter afstand van elkaar.

Gelden er extra maatregelen voor sportkantines?
    Nee, sportkantines zijn open, net als de horecaondernemingen. Er geldt geen maximumaantal personen, uitgangspunt is dat er 1,5 meter afstand gehouden wordt. Reserveren is niet nodig. Entertainment is NIET toegestaan.

Wel dient de trainer / coach de triage (gezondheidscheck) uit te voeren. Het zou kunnen dat tijdens een uitwedstrijd een club dit bij de ingang al uitvoert. Een triage houdt in dat verkouden / zieke spelers niet welkom zijn. Niet tijdens trainingen noch tijdens wedstrijden.

Ouders delen hierin ook de verantwoordelijkheid voor minderjarige spelers.

Wij wensen iedereen weer heel veel voetbalplezier,

Bestuur SV Ilpendam