• Een bewogen wedstrijd

27 sep 2020

• Met de winst tegen De Rijp van vorige zondag nog fris in het geheugen begint Ilpendam Dames 1 opgetogen aan de wedstrijd tegen KFC Dames 3. De dames uit Koog aan de Zaan staan bekend om hun fysieke spel en dit wordt al snel duidelijk gemaakt. In het eerste kwartier van de wedstrijd wordt buiten het 16-meter gebied een aanvallende middenvelder tijdens een fraaie schijnbeweging onderuit gehaald door de verdediging. De vrije trap wordt gegund aan de aanvoerder van SV Ilpendam: Kapitein Schipper. Na een kort aanloopje draait ze de bal schitterend over het muurtje de linker kruising in. Een goed begin. Enkele momenten later antwoord KFC met de gelijkmaker en moet Ilpendam er een tandje bij zetten. Het harde werken wordt beloond door een trefzeker schot van Annika van Susteren en Ilpendam gaat met 2-1 de rust in.

Na rust is de sfeer in en om het veld wat onrustiger. Ilpendam begint slordig aan de tweede helft en geeft zo redelijk snel de 2-2 weg. Ondanks dat KFC de score weer gelijk weet te trekken wordt de sfeer er iets grimmiger op. Dit resulteert in een klein opstootje met een gele kaart voor Ilpendam en een rode kaart voor KFC. Ilpendam probeert het hoofd koel te houden en doet haar best om geen tegendoelpunt te krijgen. Na een bewogen wedstrijd mogen ze trots terugkijken op een gelijkspel. Volgende week vervolgen ze hun weg naar het kampioenschap in Zaandijk.