• Corona Update

14 jan 2022
  • We mogen weer. De competitie gaat weer dit weekend weer beginnen.

Corona regels SV-Ilpendam / Update: Vanaf 26-01-2022

Categorie B veldvoetbal / alle teams (behalve: Zondag 1 en 2 en zaterdag 2)

Alle categorieën in het veldvoetbal (senioren, junioren en pupillen) gaan aankomend weekend 29/30 januari starten met het reguliere programma. De speeldagenkalender blijft voor deze categorie ongewijzigd.

De wedstrijden die bij de pupillen eerder gespeeld hadden moeten worden in de 3de fase komen te vervallen. Inhaalwedstrijden voor de junioren en de senioren worden zoveel mogelijk gepland in inhaalweekenden om zoveel mogelijk de competities uit te spelen.

Categorie A senioren mannen / Zondag 1 en 2 en zaterdag2

De KNVB neemt over de wijze waarop deze competities zullen worden uitgespeeld op vrijdag 28 januari een definitief besluit. Vanwege het feit, dat wij ons grote zorgen maken of deze competities met volledige nacompetitie nog afgewerkt kunnen gaan worden, worden op dit moment de scenario’s nader bekeken. Ons uitgangspunt is dat we een grote mate van zekerheid moeten hebben om dit seizoen promotie en degradatie door te voeren. Een 3e seizoen zonder eindrangschikking vinden wij onaanvaardbaar.

In ieder geval zullen vanaf het weekend 5/6 februari de eerste inhaalwedstrijden worden vastgesteld.

Overige regels / Sportkantines / Coronatoegangsbewijs

Voor en na de wedstrijden is het weer mogelijk om elkaar te ontmoeten en een drankje te drinken in de kantine. Hiervoor gelden wel weer de inmiddels bekende regels:

• 1,5 meter afstand
    • Kantines moeten uiterlijk om 22.00 uur sluiten
    • Iedereen vanaf 18 jaar dient een coronatoegangsbewijs met identificatiebewijs te laten zien bij betreding van de kantine. Kleedkamers en toilet zijn gezien de technische onmogelijkheden toegankelijk zonder CTB.
    • Een vaste zitplaats is verplicht in de kantine
    • Bij het verplaatsen in de kantine is een mondkapje verplicht
    • Kantinemedewerkers dienen ook een mondkapje te dragen
    • Bij een afhaal mogelijkheid vervalt de plicht voor het coronatoegangsbewijs en het mondkapje

Coronatoegangsbewijs
    Er is een uitzondering voor mensen die functioneel aanwezig moeten zijn, op het veld of in de sporthal, en voor vrijwilligers. Zij hoeven geen CTB te tonen. Denk hierbij aan trainers, coaches, leiders, onderhoudsprofessionals, alle vrijwilligers.

Mondkapjes
    Mondkapjes zijn verplicht voor sporters vanaf 13 jaar op: Binnenfaciliteiten zoals kleedkamers en de kantine

Publiek bij wedstrijden en trainingen
    Het publiek is weer welkom bij de wedstrijden en trainingen. Daarnaast geldt dat het publiek 1,5 meter afstand moet houden en bij het verplaatsen in de kantine en een mondkapje op hebben. Het publiek dient uiterlijk om 22.00 uur de sportaccommodatie te hebben verlaten.

Uitstel wedstrijden door corona
    Voor de wedstrijden van komend weekend gelden de voorwaarden die staan op: Wat te doen bij afgelastingen door corona? zie: https://www.knvb.nl/nieuws/amateurvoetbal/uitgelicht/64742/wat-te-doen-bij-afgelastingen-door-corona

Tot slot;
    We vragen al onze leden vragen om de door de overheid opgelegde coronamaatregelen op ons terrein te respecten.

Neem je eigen verantwoordelijkheid, heb je coronaverschijnselen, blijf dan thuis en ga testen.

We rekenen op ieder zijn medewerking en begrip.
    Het bestuur van SV-Ilpendam

Contact persoon SV-Ilpendam ivm corona: wedstrijdsecretaris@sv-ilpendam.nl / 06-29480150 / Marnix Bokhorst.