• Corona afspraken Update

12 aug 2020
  • Corona regels SV-Ilpendam

Beste leden, bezoekers en supporters,

Maatregelen per 14 oktober

Het kabinet heeft dinsdagavond 13 oktober wederom extra maatregelen aangekondigd om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Deze extra maatregelen gaan in vanaf woensdag 14 oktober 22:00u en gelden vooralsnog voor de komende vier weken. Voor het voetbal betekent dit op hoofdlijnen:

• Alle amateurcompetities worden voor de komende vier weken stilgelegd.
    • Seniorenteams mogen alleen trainen in groepen van vier personen en met onderling 1,5 meter afstand.
    • Voor jeugdteams geldt geen beperking in de groepsgrootte en de onderlinge afstand tijdens de training. Zij mogen onderling trainingswedstrijdjes spelen bij de eigen vereniging.
    • Alle kantines en kleed- en doucheruimtes blijven gesloten.
    • Geen publiek toegestaan op de sportaccommodatie.

Alleen samen houden we het coronavirus onder controle.

• Klachten? Blijf thuis en laat u testen;
    • Houd 1,5 meter afstand van anderen;
    • Was vaak uw handen;
    • Hoest en nies in uw elleboog;

Als weer straks weer mogen gaan voetballen dan gelden naast de algemene regels die de overheid voorschrijft ook de volgende extra afspraken:

• Kleedruimte bestaat uit 2 kleedkamers per team of 1 kleedkamer maar dan niet meer dan 7 spelers tegelijk in de kleedkamer.
    • Gezondheidscheck voorafgaand aan wedstrijd door de eigen aanvoerder / coach met rapportage naar de scheidsrechter en de corona vertegenwoordiger vanuit het bestuur.
    • Ongewenst gedrag in het veld; spugen, hoesten in de richting van elkaar, kortom; asociaal gedrag is een reden voor de corona verantwoordelijke vanuit het bestuur of de scheidsrechter samen met de aanvoerders om de wedstrijd te onderbreken cq af te gelasten.
    • Alleen zitplaatsen in de kantine, we proberen maximaal te ventileren en houden de deuren zoveel als mogelijk geopend. Bij voorkeur verblijven we buiten op het terras. Het terras is daarom ook vergroot zodat het makkelijker is de afstand te bewaren.
    • Betalen doen we via de PIN.
    • Coaches en begeleiders komen niet in de kleedkamers.
    • De teambespreking doen we buiten of op een eerder tijdstip alvast online.

Met elkaar gaat het lukken!!

Het is nadrukkelijk niet de bedoeling dat we als een soort van agenten moeten gaan optreden. Neem je verantwoording. Kun je als team of individu niet aan de afspraken houden, dan nemen wij als bestuur passende maatregelen om zodoende de veiligheid van iedereen te waarborgen bij ons op de club.

Het bestuur van SV-Ilpendam.

Geraadpleegde bronnen;

--------------------------------------------------------------

Contact persoon SV-Ilpendam ivm corona: wedstrijdsecretaris@sv_ilpendam.nl / 06-29480150 / Marnix Bokhorst.

Kijk ook bij de KNVB: https://www.knvb.nl/nieuws/districtsnieuws/61517/coronabesmetting-op-de-club