• (concentratie)verlies JO10-1

  30 nov 2019
 • Deze frisse, doch zonnige ochtend betreden wij het veld en nemen het op tegen OSV uit Amsterdam Noord.

  Een gelijkwaardige ploeg schatten we in, dus goed geinstrueerd sturen we de jongens naar buiten. Veel slechter dan vorige week kan het niet en we hebben de opstelling iets aangepast.

  We beginnen aardig en we staan goed. De achterhoede met Tim, Khan en Kevin die we vorige week zo misten, vangt de komende mensen van OSV goed op en Leon en Finn staan beurtelings op het middenveld. Daniël en Tijmen staan als aanvallers klaar om het de keeper van OSV lastig te maken.

  We komen dan ook verdiend op 1-0 via Daniël. Bram trapt uit en via de kluts ontvangt hij de bal. Het is een leuke wedstrijd om te zien en beide ploegen zijn gevaarlijk. Via een schot komt OSV op 1-1.

  In de korte pauze geven we aan dat het goed gaat, maar dat we wel goed geconcentreerd moeten blijven en niet moeten verslappen.

  Maar helaas, de concentratie verslapt toch en OSV profiteert optimaal. Een mooie diepe bal wordt netjes afgerond en een intikker zorgt voor 1-3. Gelukkig concentreert de goed meevoetballende keeper van OSV zich na deze treffer even op iets anders en Finn schiet de bal direct vanuit de aftrap snoeihard via de handen van de keeper tegen de touwen, 2-3 en dit is ook de ruststand.

  We laten de limonade ons goed bekomen en het gaat stukken beter dan vorige week, maar we moeten wel weer feller worden. OSV krijgt te veel ruimte om te voetballen en die ruimte moeten we ze niet geven. Concentratie en felheid vragen we, want verliezen hoeft niet vandaag.

  Helaas ontbreekt, net als vorige week, de scherpte na rust en geven we de wedstrijd, onnodig, in 10 minuten tijd helemaal weg. OSV maakt binnen 10 minuten 3 goals en zij leiden met 2-6.

  Het laatste kwart pakken we draad weer op en wordt er goed gestreden en gevoetbald. OSV komt nu bijna niet meer onder onze druk uit en we krijgen een hoop kansen, maar nu ontbreekt het geluk aan onze zijde. Paal, lat, voorlangs de bal wil er niet meer dan 1x in. Leon geeft een schitterende pass op Daniel en hij bepaalt de eindstand op 3-6.

  Een leuke wedstrijd tegen een leuke tegenstander, we hadden wel iets meer verdiend. Als we weer gaan doen waar we goed in zijn en zo spelen als het laatste kwart dan maken we het iedereen lastig.

  Als we allemaal iets geconcentreerder spelen en niet altijd de moeilijke weg kiezen dan komen de resultaten vanzelf weer.

  De penaltyreeks is een goede afspiegeling van onze wedstrijd. Enkele missers en enkele fraaie treffers.

  Bram wordt door zowel zijn medespelers als de coaches meer dan terecht uitgeroepen tot speler van de week. Een van zijn allerbeste wedstrijden gekeept vandaag.

  Volgende week treden we aan tegen DSOV uit Vijfhuizen, een eind uit de buurt, maar we kijken er naar uit.

  Tot dan.